Въоръжените сили на Украйна в сутрешната си сводка за фронта

...
Въоръжените сили на Украйна в сутрешната си сводка за фронта
Коментари Харесай

Макеевка в Донецк отново ударена

Въоръжените сили на Украйна в утринната си сводка за фронта оповестяват, че тежките боеве не престават в направленията Лиман, Бахмут и Мариинка. Съобщава се за прогрес край Бахмут.

Пред деня е имало 40 бойни конфликта, а вероятността за ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока. Във Волинското и Полиското посоки оперативната среда остава без обилни промени.

Украинските военни оповестиха, че украинските сили са " унищожили " с целеустремен обстрел формирование на съветските сили в Макеевка в следената от Русия Донецка област . Според украинските въоръжени сили е погубен " следващият склад на съветските терористи ".

Ръководителят на сепаратистката администрация в района Денис Пушилин съобщи в канала си в Telegram, само че след това бе представен и от ТАСС, че при нападението са били наранени жилищни региони и болница . Един човек е погубен, а 36 души са ранени, в това число бебе и седемгодишно момче. 

Ако се има вяра на сепаратистките сили, огънят е пристигнал от село Богатир, което се намира на 76 км от центъра на Макеевка.

Макеевка стана известна с, когато те уцелиха постройка, в която са разквартировани съветски военни. Тогава съветската войска с известно забавяне - в началото 63, а след това. Според украинцити жертвите са до 400, а непознати разузнавания. 

Изявленията през днешния ден и на двете страни не могат да бъдат тествани.

Украинската войска приказва и за ракетната офанзива против град Първомайски и село Бели бунар в Харковска област. Руската войска се пробва да настъпи и в региона на юг от Новоселивская.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР