Въоръжените сили на Украйна в четвъртък нанесоха удар по Бердянск,

...
Въоръжените сили на Украйна в четвъртък нанесоха удар по Бердянск,
Коментари Харесай

Удари по Бердянск, ракети в Ростов

Въоръжените сили на Украйна в четвъртък нанесоха удар по Бердянск, детонации бяха чути в покрайнините на града.

Това оповестява ТАСС, като цитира изказване на оперативните служби на Запорожка област.

" Бердянск е обстрелван от киевския режим. Експлозии са прозвучали в покрайнините на Бердянск. На място работят спешни и оперативни служби. Обстоятелствата се откриват ", сподели представителят на службата.

Вечерта на 25 май 2023 година мощни детонации раздрусаха краткотрайно окупирания Бердянск, Запорожка област . Местните поданици оповестяват за няколко удара, оповестява УНИАН. 

В същото време каналът на Rotten Cherry в Telegram оповестява за унищожаването  на склада на БК, склада за горива и смазочни материали, както и за местоположението на окупаторите . Освен това е записано придвижване на три системи за противовъздушна защита " Панцир " в посока изхода на града.

Експлозиите потвърдиха и от градската военна администрация на Бердянск. Съобщава се, че " нашествениците не са преброили установките С-300 ".

В същото време руснаците настояват, че са свалили три ракети. Твърди се, че са били прихванати от системата за Противовъздушна отбрана " Панцир ".

Системата за противовъздушна защита е свалила украинска ракета в Ростовска област , заяви в четвъртък губернаторът на района Василий Голубьов в своя канал в Telegram.

" Система за противовъздушна защита се задейства в региона на Морозовск, сваляйки украинска ракета. Военните си правят работата ", написа той и прикани популацията да резервира успокоение.

Ростовска област има административни граници с Донецката и Луганската национални републики.

В района има 41 центъра за краткотрайно настаняване, в които към януари 2023 година са били над 4000 души. Щабът на Южния боен окръг също се намира в Ростов на Дон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР