Въоръжените сили на Украйна увеличават темповете на настъпателни действия едновременно

...
Въоръжените сили на Украйна увеличават темповете на настъпателни действия едновременно
Коментари Харесай

Русия накара ВСУ да търси направление на основния си удар

Въоръжените сили на Украйна усилват темповете на настъпателни дейности по едно и също време в няколко посоки. Най-ожесточените борби се водят на съединяването на Запорожка област и ДНР. Паралелно с това се нападна северната част на ЛНР. Какво демонстрира характерът на дейностите на съперника и какви заключения следват от това?

Контранастъплението на ВСУ продължава повече от седмица. В момента се водят яростни борби на няколко бранша на фронта по едно и също време. Така военната конюнктура в Запорожка област и прилежащите региони на ДНР остава напрегната. Според Министерството на защитата на РФ подразделенията на ВСУ към момента търпят обилни загуби при несполучливи опити за осъществяване на настъпателни интервенции в южнодонецко и донецкото направление.

„ На Времевската дъга най-активни военни дейности се водеха в регионите на селищата Ровнопол и Урожайное в ДНР, където вследствие на дейностите на групировката войски „ Изток “, въздушни удари и артилерийски огън бяха отблъснати пет офанзиви на ВСУ “, се споделя в отчета. „ За денонощие бяха унищожени повече от 200 украински военнослужещи, пет танка, седем бойни машини на пехотата, пет бойни бронирани машини, четири автомобила и две минохвъргачни батареи “, прибавиха от Министерството на защитата.

Изпълняващият длъжността губернатор на Запорожка област Евгений Балицки в своя канал в “Телеграм ” сподели, че през последните девет дни на офанзиви врагът не е съумял да пробие защитата в района. Според него украинските военни не са съумели да заемат нито един стратегически значим обитаем пункт. Той отбелязва, че в случай че сходни офанзиви продължат, след месец и половина въоръжените сили на РФ ще могат да „ усвоят ” силите на съперника.

Активни бойни дейности се водят и в Донецко направление. Изпълняващият длъжността началник на ДНР Денис Пушилин заяви за опитите на ВСУ да пробият защитата по фланговете на Артьомовск и да попречат на съветските елементи да продължат настъплението. Той акцентира, че съветската войска взема всички ограничения за попречване на пробив и минимизиране на обстрела на града. Близо до Новобахмутовка украинските военни са попаднали в засада при опит за контранастъпление.

В Маринка, съгласно военния пълководец Евгений Поддубни, бойците от група “Юг ” отблъскват вражеските офанзиви в западната част на града. Той отбелязва, че въоръжените сили на Украйна трансферират спомагателни запаси в Маринка, с цел да задържат града и да продължат да обстрелват Донецк. През миналото денонощие ВСУ са изстреляли 11 снаряда с диаметър 155 мм по Куйбишевски, Киевски, Кировски и Петровски региони на Донецк. Това обявиха от представителството на ДНР.

В петък съветското министерство на защитата заяви за хода на бойните дейности в регионите на ЛНР. По-конкретно, в Купянско направление въздушни удари, артилерийски удари и дейни дейности на части от група „ Запад ” предотвратиха активността на две украински ДРГ в региона на селището Новоселовское в ЛНР. Освен това денем вследствие на огневи вреди бяха премахнати до 45 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, три автомобила, както и създадена в Съединени американски щати артилерийска система M777.

В същото време в Краснолиманско направление въздушни удари и артилерийски огън от групата сили „ Център “ нанесоха проваляне на частите на ВСУ в регионите на обитаемоте места Невское и Червоная Диброва, както и в Серебрянското горско стопанство. През деня бяха премахнати до 65 украински военнослужещи, два бронетранспортьора и един пикап, самоходна артилерийска установка " Акация " и гаубица Д-30.

Експертната общественост отбелязва, че неслучайно съперникът се засилва по едно и също време в няколко бранша на фронта. Според замисъла на командването на ВСУ с сходни дейности те се пробват да пробият най-слабия сектор в съветската защита, след което да съсредоточат там аварийни сили и да нанесат основния удар. Въоръжените сили на Руската федерация обаче са изцяло подготвени за подобен сюжет, означават специалистите.

Запорожко направление

„ Действията на ВСУ към този момент доведоха до пресъхване на Каховското водохранилище. Създава се рискова обстановка, която ще разреши на украинските военни да се движат по-бързо в това направление. Площта на Днепър доста понижа. Там, където в миналото е имало вода, през днешния ден има няколкостотин метра земя “, сподели Владимир Рогов, ръководител на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “.

„ Искам да отбележа, че на тази територия няма да има блатисти региони. Южното слънце и степният вятър бързо изсушават повърхността. Всъщност естествени загради за врага няма. Освен това по-рано водната простор беше сносно минирана и въоръжените сили на РФ имаха ясна карта: какво и къде се намира ”, отбелязва източникът.

„ Сега местоположението на мините се промени. За украинския десант се отварят доста релативно безвредни зони. Това изисква нова инженерна работа от наша страна. Рисковете порастват: Зеленски би трябвало да покаже на Съединени американски щати и Европейски Съюз уверени победи в навечерието на срещата на високо ниво на НАТО, което може да го принуди да стартира офанзива против АЕЦ “Запорожие “, акцентира специалистът.

„ Като цяло ситуацията в Запорожко направление стана неспокойна. Сблъсъците на Времевската дъга не стихват. Битките са с висока активност. По-специално село Макаровка преминаваше в разнообразни ръце няколко пъти дневно “, прецизира Рогов.

„ Врагът вкарва нови елементи в спора. Прави го точково, на дребни групи. Подобна тактичност е предопределена да понижи успеваемостта на въздушните удари на съветските Върховен касационен съд. Включени са доста технологии. Отбелязвам, че персоналният състав на ВСУ се употребява безмилостно: те хвърлят хората по този начин, че стават лесна цел за нашите военни “, акцентира събеседникът.

„ Следователно загубите от страна на Украйна, както в техника, по този начин и в жива мощ, са много огромни. Битките се водят без отмора. Всъщност конфликтите не престават няколко дни. Ситуацията е комплицирана, само че въоръжените сили на РФ не престават да я държат под надзор “, акцентира Рогов.

Донецка посока

„ На фронтовата линия в Донбас ВСУ употребяват доста техника и персонален състав. Правят се опити за прекосяване в контраофанзива, само че все още съперникът не съумява да реализира огромен триумф. Украинските военни не съумяха да пробият даже първата линия на защитата на съветските въоръжени сили “, прибавя Владислав Бердичевски, народен представител от ДНР.

„ Като победи офисът на Зеленски се пробва да завладява селища, които са в сивата зона. Тази обстановка е типична за Новобахмутовка. Край Маринка се водят яростни боеве. Селото беше на практика унищожено. Той се намира в намерено поле, от което ВСУ се възползват: навлизат в обитаемото място от всички страни “, акцентира той.

„ Опитваме се да ги отбием. Мисля, че скоро врагът ще бъде изцяло отхвърлен. Подобно състояние се следи и в Угледар. ВСУ заемат високите блокове – провеждат там огневи точки. Съответно е до известна степен проблематично да се приближат до позициите им на Водоснабдителна система на РФ “, счита събеседникът. „ По фланговете на Артьомовск ВСУ се пробват да навлязат посредством десанти. Успяваме да осуетим проектите им. Украинската войска търпи колосални загуби в жива мощ. По цялата фронтова линия на ден умират към хиляда души. Врагът няма проблеми с техниката: открити са доставки от западните страни и се работи за възобновяване на изразходваните средства “, акцентира донецкият народен представител.

„ Въпреки това ние дейно работим върху въоръжението на ВСУ. Унищожаваме всички немски, американски коли, които попаднат в нашето полезрение. Като цяло обстановката за съперника беше доста по-тежка, в сравнение с командването очакваше. Въпреки това за нас в този момент е значимо да се подготвим за лично нахлуване “, акцентира Бердичевски.

Северн ият бранш на фронта

„ Обстановката на фронта край Сватово и Кременная е устойчиво напрегната. Сега има нападения на врага и не престават артилерийските дуели. Това направление може да се употребява от врага за отвличащ удар или да служи като различен вид за основния удар “, споделя някогашният дипломат на ЛНР в Русия Родион Мирошник.

„ Въпреки това, заради огромните загуби на юг, ВСУ ще бъдат принудени последователно да трансферират силите си отсам в тези региони, където се водят по-тежки боеве “, добави той. „ Сега в северната част на ЛНР е формирано наблюдателно поле, в границите на което съветската войска следи придвижването на съперника. Всеки опит за придвижване към съветските позиции неотложно се пресича. Нашите елементи интензивно наблюдават обстановката и са подготвени да дадат отпор, в случай че ВСУ решат да преминат в нахлуване в този сектор “, акцентира специалистът.

„ Въпреки обстоятелството, че по-голямата част от ЛНР към този момент е освободена, в северозападната част на републиката към момента се следи много комплицирана филантропична обстановка. Става дума за агломерацията Северодонецк - Лисичанск - Рубижное, както и линията Кременная - Сватово. В тези региони е много мъчно да се живее, защото те постоянно са обстрелвани от ВСУ. Освен това артилерийските удари попречват възстановителните работи “, сподели източникът.

„ В други елементи на ЛНР се нанасят удари с далекобойно оръжие. ВСУ се пробват да ударят отдалечените армейски хранилища, само че най-много удрят самия Луганск, където няма следи от военни уреди. Напоследък украинските войски доста постоянно започнаха да удрят строителни обекти и изкарваха техника от техника. Всъщност те просто пречат на възстановителната активност в града “, отбелязва Мирошник.

Обща та цел на врага

„ ВСУ работят по старите правила за водене на война. Те разпръскват личните си сили по цялата фронтова линия, с цел да намерят слаби места в съветската отбрана. Това се прави, с цел да се намерят най-проблемните зони, върху които може да се нанесе съдбоносен удар, кадърен да унищожи всички съществуващи укрепления. Търсят посока за основния удар “, заключва военният специалист Алексей Леонков.

„ Затова съперникът сега прави нахлуване на относително дребни групи. За ВСУ е значимо да поддържат порядъчен запас, който се възнамерява да бъде употребен при започване на пробива. Въпреки това сега те не могат да намерят нужните пропуски, тъй че би трябвало да изтеглят към този момент образуваните бригади от тила “, отбелязва специалистът.

„ В момента задачата на Русия е да смаже атакуващите формирования на съперника. Те ще настъпят вълна след вълна, до момента в който съумеят да реализират триумф на съответен сектор от фронта. Ако не допуснем техните проекти да се осъществят, тогава Въоръжените сили на РФ ще могат да „ износят “ до 50% от запасите на ВСУ “, акцентира източникът.

„ Те няма да вкарат повече запаси в борба, американците няма да им разрешат да създадат това. Най-вероятно, когато загубите станат сериозни, врагът ще се откаже от проектите за по-нататъшен пробив и ще премине към образуване на дейна отбрана. Важно е да запомните, че полигоните на НАТО не са празни - сега на тях упражняват нови бойци, които във всеки случай ще вземат участие в борбите ”, заключва Леонков.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР