Въоръжените сили на Украйна са отвоювали още територия и в

...
Въоръжените сили на Украйна са отвоювали още територия и в
Коментари Харесай

Украинската армия продължава да настъпва, иска по-мощни ракети от САЩ

Въоръжените сили на Украйна са отвоювали още територия и в двете съществени посоки на настъплението си, заяви военното командване. След освобождението на Лиман те са напреднали в източния Донецки район и в Херсонска област.

В Донбас украинците са блъснали и съветски цели в Луганска област, която също желаят да си върнат.

В окупирания от руснаците юг украинците също настъпват. Тяхната последна цел е Херсон, а в неделя са завладяли град Золота Балка на западния бряг на река Днепър, оповестяват районен чиновник и съветски боен блогър.

“Въоръжените ни сили мощно напредват по брега на Днепър, покрай Белислав ” – съобщи на брифинг Серхий Клан, консултант на началника на районната военна администрация.

Успоредно с настъплението на военните украинското управление се пробва да убеди Съединени американски щати да дадат на Киев ракети с още по-голям обсег. За да преодолеят нежеланието на администрацията на Байдън да достави такива ракети, украинското управление е показало на Съединени американски щати цялостна бистрота по отношение на задачите, които възнамерява да порази. Досега, най-малко публично, украинските военни не споделяха тази информация, заяви CNN, като цитира държавни чиновници.

Такава бистрота ще даде на Съединени американски щати ефикасна опция на несъгласие и има за цел да убеди Съединени американски щати, че украинците не имат намерение да удрят цели вътре в територията на Русия, което Вашингтон не желае, с цел да не провокира ескалация.

Ракетите, за които става въпрос, са ATACMS – ракети “земя-земя ”, които имат обсег от към 300 километра. Това е четири пъти по-дабече от дистанцията, на което доближават сегашните ракети за HIMARS, с които Украйна разполага.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР