Въоръжените сили на Украйна продължават опитите за настъпление по оста

...
Въоръжените сили на Украйна продължават опитите за настъпление по оста
Коментари Харесай

Шойгу: Украйна понася големи загуби заради илюзиите, че може да настъпва

" Въоръжените сили на Украйна не престават опитите за нахлуване по оста Николаев-Кривой Рог и други направления, с цел да основат илюзията пред западните си куратори за способността да проведат атака. " Това сподели министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу по време на видеоконфренция в петък, цитира думите му ТАСС, написа news.bg.

Министърът акцентира, че, съгласно Русия, опитът за нахлуване е плануван от канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски, с цел да " сътвори заблуда измежду западните куратори за способността на въоръжените сили на Украйна да водят атака ". Той разяснява и визитата на задачата на МААЕ в Запорожката АЕЦ, която се организира в четвъртък и бе управлявана от шефа на организацията Рафаел Гроси.

По въпроса той съобщи, че с " мълчанието си Съединени американски щати и Европейски Съюз предизвикват провокациите на Киев към Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) ". " Опитът за завладяване на електроцентралата беше осуетен, две диверсионни групи и самоходни баржи с десантчици бяха унищожени.

Съединените щати и Европейският съюз съзнателно заглушават обстановката към станцията, като по този метод предизвикват сходни безразсъдни дейности.

От своя страна Русия прави всичко, с цел да обезпечи безвредната употреба на Запорожката АЕЦ ", сподели съветският министър на защитата. Според Шойгу военното ведомство чака обективните резултати от активността на задачата на МААЕ в АЕЦ да бъдат доведени до знанието на международната общност.

По-рано самият Гроси съобщи, че " физическата целокупност на окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна е била нарушена неколкократно. Той изрази безпокойствие от обстановката там.

Гроси направи изказването си, откакто организира няколкочасова ревизия в централата през вчерашния ден, по време на която " в неуместна непосредственост " е имало обстрел. Припомняме, че на 29 август английското разузнаване позволи, че Сергей Шойгу е бил отхвърлен от управлението на военните дейности в Украйна и даже от поста на министър на защитата, защото той беше " липсващ " от новините.

Припомняме, че и през март месец - в първите дни откакто стана явен неуспехът на съветската войска в Украйна, и по-конкретно в покрайнините на Киев, военният министър Шойгу изчезна изцяло от общественото пространство за десетина дни. Веднага се появиха и спекулации за поста му, а и за връзките му с Путин, с който са близки другари и дружно са прекарали не една лятна отмора.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР