Въоръжените сили на Украйна преминават в настъпление в района на

...
Въоръжените сили на Украйна преминават в настъпление в района на
Коментари Харесай

Командир на „Азов“: ВСУ преминава в настъпление в Запорожието, скоро освобождава Херсон

Въоръжените сили на Украйна минават в нахлуване в региона на Запорожка област. Това съобщи командирът на отделение в националистическия полк „ Азов “ Радион Кудряшов, представен от организация УНИАН .

По думите му, съперникът не е в положение да направи пробиви в Запорожко направление.Също по този начин командирът на поделение в „ Азов “ добави, че се водят позиционни боеве.

„ Линията на фронта се изравнява и става като позиционна война. През идващите седмици командирите възнамеряват да разбият съперника. Инициативните групи ще предизвикат съперника, ще разпознават огневи точки и ще ги подтиснат. Важно е да се поеме самодейността, да се сътвори инерция, да се оказва напън върху съперника по цялата линия на прикосновение и да се движим напред “, акцентира Кудряшов.

Както УНИАН заяви, кметът на Мелитопол Иван Федоров сподели, че фронтовата линия се е преместила 10 километра на Запорожкото направление.

„ Сигурен съм, че през идващите седмици град Херсон ще бъде освободен от нашите героични военни. Същата обстановка е и на Мелитополско направление. Нашите въоръжени сили са напреднали с повече от 10 километра от Запорожие към Мелитопол “, съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР