Въоръжените сили на Украйна постигнаха напредък в източното направление, но

...
Въоръжените сили на Украйна постигнаха напредък в източното направление, но
Коментари Харесай

След напредъка на юг. Киев съобщава за успехи на изток и боеве на север

Въоръжените сили на Украйна реализираха прогрес в източното направление, само че са под напън на север, споделиха в четвъртък украински публични представители, заяви Ройтерс.

От юни Украйна стартира изтощителна контраатака за изтласкване на съветските окупационни сили от територията ѝ. В четвъртък Киев сподели, че силите му са отбелязали прочут прогрес в настъплението си на юг.

Руските сили нападат фронтовата линия в посока Макиивка в Луганска област , сподели представител на източното командване на украинската войска.

" Най-трудният регион е секторът Лимано-Купянск ", сподели представителят Иля Евлаш пред украинската телевизия.

Периодично избухват боеве край Лиман и Купянск. Украйна споделя, че Русия е трансферирала повече от 110 000 бойци към района.

Също на изток украинските сили се борят за отвоюване територия покрай разрушения град Бахмут , високомерен от съветските сили през май след месеци на борби.
 Чий дрон е по-умен? Изкуствен разсъдък води борба против Русия по въздуха  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви във вечерната си сводка, че силите на Киев са " постигнали триумф " на юг от Андриивка . Селото, което предишния месец си беше върнато от украинските войски, се намира южно от Бахмут в Донецка област .

В сводката се споделя, че съветските сили са се пробвали несполучливо да си възвърнат изгубени позиции в регион, ситуиран по на юг.

Според съветските известия за боевете силите на Москва са отблъснали две украински офанзиви западно от следения от Русия град Донецк.

Ройтерс не съумява да ревизира без значение известията за интензивностите на бойното поле на двете воюващи страни.

На юг силите на Киев настъпват към Азовско море в опит да разцепят окупираната от Русия територия на две.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски споделя, че контранастъплението протича по-бавно в сравнение с биха желали военните. Той обаче отхвърля рецензиите, че контраофанзивата се забавя поради стратегически неточности на Киев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР