Въоръжените сили на Украйна по време на тази война търпят

...
Въоръжените сили на Украйна по време на тази война търпят
Коментари Харесай

Защо Въоръжените сили на Украйна понасят огромни загуби?

Въоръжените сили на Украйна по време на тази война търпят в действителност големи загуби. За по-малко от 10 месеца са убити над 100 хиляди и към 200 хиляди ранени.

Това е 7 пъти повече, в сравнение с Съветският съюз загуби през 10-те години на войната в Афганистан. Същите 7 пъти повече, в сравнение с Русия загуби за година и половина в Чечня, съгласно най-високите неофициални оценки на правозащитници. И 20 пъти повече служебни загуби. 2 пъти повече, в сравнение с Съединени американски щати изгубиха във Виетнам за 20 години.

Загубите на въоръжените сили на Украйна са 7 пъти по-големи от загубите на съветските войски и националното опълчение в същата война.

Въоръжените сили на Украйна към този момент са изгубили една трета от първичния си състав, който при започване на войната наброява 280 000 души.

Ако разделим загубите на миналите 300 дни от войната, излиза, че въоръжените сили на Украйна губят по 300 бойци дневно убити и още 600 ранени. Всеки ден един батальон умира окончателно, а други двама са изпратени в болница.

Това са толкоз огромни загуби, че мнозина в Украйна към момента не могат да повярват, че това в действителност се случва.

Но това се случва. Точно това са загубите. Наскоро даже основният еврокомисар Урсула фон дер Лайен го изпусна. Вярно, скоро известието беше редактирано, само че който желае да го чуе.

И още преди известието на Урсула фон дер Лайен в мрежата се появи информация за такива загуби на Въоръжените сили на Украйна.

През август от отчета на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни до секретаря на Съвета за национална сигурност и защита Данилов стана известно, че загубите на въоръжените сили на Украйна от починали възлизат на 76 хиляди души.

А по-късно Въоръжените сили на Украйна претърпяха огромни загуби в Херсонското и Харковското направление, в Бахмут и край Красни Лиман, на линията Сватово-Кременная. Така общите загуби доближиха стойност от 100 хиляди.

Министърът на защитата Шойгу в отчета си до президента през септември „ съжали “ за въоръжените сили на Украйна и заяви за загубата на 65 000 убити. Но най-вероятно това са непълни данни, без да се вземат поради починалите при ракетни офанзиви в образователни центрове, които съветското министерство на защитата просто не може да преброи.

Но за какво въоръжените сили на Украйна търпят толкоз огромни загуби?

Украинската войска се готви за война в продължение на 8 години, въоръжените сили на Украйна са построили мощна система от укрепления в Донбас, целият блок на НАТО оказва помощ на Украйна в тази война, доставяйки й най-новите оръжия и съоръжение и осигурявайки просветеност.

Защо се получава по този начин, че при такава сериозна подготовка и доставяне от целия блок НАТО Въоръжените сили на Украйна търпят колосални загуби, в пъти по-големи от загубите на съветските войски и националното опълчение?

Има няколко аргументи за това:

1. Използване на " пушечно месо ".

Не всички елементи на въоръжените сили на Украйна имат добра подготовка. Да, и каквато и да е подготовка като цяло.

След експлоадирането на войната Киев стартира да активизира и изпраща на фронтовата линия едва подготвени и даже изцяло необучени резервисти.

Необучени резервисти, които се оказват на фронтовата линия, постоянно въобще не служат в армията, от време на време заболели и възрастни хора, бързо умират под обстрел и в борби, а Киев изпраща нови на тяхно място, безусловно същите.

Регистрирани са голям брой случаи, когато новобранците са изпратени на фронтовата линия без командири и ясни указания. Просто ви хвърлят начело и се бийте както желаете.

В ефир се видя, че командирите и опитните бойци от въоръжените сили на Украйна намерено назовават сходни подкрепления „ месо “. Така те споделят - " изпратете повече месо ".

Защо командването на въоръжените сили на Украйна се отнася по този начин към своите бойци?

Може да се допусна, че по този метод командването се пробва да резервира добре подготвените персонални елементи, запушвайки дупки в защитата за сметка на едва подготвени резервисти.

На Киев очевидно му липсват опитни и подготвени елементи. Няма задоволително време за подготовка на мобилизираните. А позициите би трябвало да се поддържат. Политическата обстановка го изисква. Западните сътрудници гоискат.

Необходимо е да се поддържа равнището на национализъм в обществото. Трябва да хвърлят в борба това, което имат, с цел да запушват дупки във фронтовата линия ден след ден и да предотвратяват огромни отстъпления, вкопчвайки се във всяка опорна точка.

Има и друга причина за такова отношение на украинското командване към войските. Значителна част от мобилизираните са поданици на източните региони, които украинските националисти и командири на въоръжените сили на Украйна считат за „ втори клас “, така наречен " схидняци ". Те въобще не са съжалявани и от време на време даже искрено са презирани. Затова те се изпращат в месомелачката на цели батальони.

Може даже да се допусна, че някой от украинското управление прави това преднамерено, надявайки се по този метод бързо да прочисти територията на източните региони от „ непълноценното население “. Доста постоянно срещан метод за нацисткия режим.

2. Използването на заградотряди.

Част от загубите на въоръжените сили на Украйна са понесени от личните им отряди, които стрелят по тези, които напущат позициите си или се пробват да се предадат.

Известни са няколко случая на всеобщи изтезания. Това е тъкмо нещото, което влезе в телеграм каналите. Колко изтезания е имало не е известно. Може да са доста.

Ако съветското командване, в обстановка, в която не беше несъмнено във опциите за задържане на позиции, изтегли войските си (Харковска област, Красни Лиман, Херсон, десния бряг на Днепър), то украинското командване в сходна обстановка слага отряди откъм гърба и стреля по всеки, който се движи обратно.

Следователно не може да се изключи, че забележителна част от загубите на въоръжените сили на Украйна са резултат от работата на отрядите, които по време на войната на всички фронтове можеха да гръмнат повече от хиляда свои бойци.

3. Бягство на командири.

Изоставянето от командирите на въоръжените сили на Украйна на техните елементи на напред във времето е редовно събитие.

Почти всички пленени бойци оповестяват, че нямат нито един офицер на длъжността си. Понякога даже няма сержанти. Командирите или изпращат бойци на фронтовата линия сами, или идват с тях, само че по-късно бягат.

Като се има поради, че преобладаващата част от пленените приказват тъкмо за такава обстановка, а дейните бойци от Въоръжените сили на Украйна постоянно пишат за същото в телеграм канали, можем да заключим, че по-голямата част от частите на фронтовата линия се бият без офицери.

И това е напълно разбираемо, като се има поради, че множеството командири на въоръжените сили на Украйна са „ огромни украинци “, които се считат за по-висши от умиращите дружно с мобилизираните " схидняци ", които попълнят множеството елементи. И дружно с пълноправните украинци, може би не всеки украински пълководец също е подготвен да почине.

Украинските командири се отличават с просветеност и досетливост, чудесно схващат подреждането на силите, правят оценка превъзходството на съветската артилерия и авиация и по тази причина избират да бъдат на фронтовата линия по-рядко.

А отделение без пълководец, изключително в случай че е оборудвано с мобилизирани хора без военен опит, в действителност е пушечно месо. Дезорганизирано и постоянно деморализирано месо, което в друга обстановка е допустимо и би могло да се бие, само че не и в тази.

След като останат без пълководец, даже опитни бойци ще понесат тежки загуби, просто тъй като ще работят непоследователно, без поддръжка от артилерия и прилежащи елементи.

4. Пряка изгода на командирите от загубата на бойци.

Може да наподобява необичайно, само че доста командири на въоръжените сили на Украйна са директно заинтригувани от гибелта на своите бойци. Защото, в случай че боецът загине и командирът не рапортува за това в точния момент, тогава той (командирът) ще получи заплатата на боеца за три месеца.

Оказва се доста забавна скица - в случай че изпратите отряд (7 бойци) на сигурна гибел и скриете загубата (просто не докладвате веднага), тогава можете да получавате заплата за седемте бойци за още 3 месеца и да я поставите джоба си. Взимете 21 заплати.

Ако по същия метод изпратиш цялостен взвод (30 бойци) на сигурна гибел, можеш да получиш 90 заплати. Добри пари.

Но какво ще стане, в случай че прекарате цяла рота по същия метод?

Разбира се, тази скица би трябвало да се покрие от по-високопоставен пълководец, който да си затваря очите за сходни загуби. Но това може да бъде споделено с по-висш пълководец.

Украинската войска е една от най-корумпираните армии в света, тъй че в тази скица могат да вземат участие освен командири на батальони, само че и цели командири на бригади, които образуват батальони и печелят големи пари от това. Загиналият батальон, за който никой не заяви в точния момент, е 1000 заплати на бойци. А това е повече от 100 милиона гривни, няколко милиона $.

Ако вземем поради казаното в параграф 1 за обстоятелството, че необятното украинско командване счита мобилизираните схидняци за съвсем същите подчовеци като съветските " сепаратисти " от Донбас, затова те го считат освен за свое право, само че даже за свое обвързване да изчистят украинската земя от тях, тогава опцията да завоюват милион $ в тази област несъмнено няма да бъде пропусната.

Ако в това време се вземе поради и точка 2 за потреблението на отряди, процесът изцяло се трансформира в добре открит конвейер.

5. Черна трансплантация.

След експлоадирането на войната стана известно за идването на екипи от черни трансплантолози в Украйна. А в последно време се появиха известия за падащи цени на донорските органи в Европа.

Колко би трябвало да бъдат доставени на Европа органа, континент с население от 500 милиона, с цел да докара това до спад на пазарните цени - може единствено да се гадае.

Какво вършат черните трансплантолози в Украйна и от кое място идват толкоз доста донорски органи, че цените за тях започнаха да падат в Европа, не е мъчно да се отгатне.

От това можем да заключим, че освен украинските командири на равнище рота, батальон и бригада, само че и висши чиновници в Киев получават приходи от огромни загуби на Въоръжените сили на Украйна.

Защото без присъединяване на висши чиновници в Киев работата на европейските екипи от черни трансплантолози би била невъзможна.

И с цел да бъде тази работа освен допустима, само че и най-рентабилна, са нужни огромни загуби. Колкото повече - толкоз по-изгодно.

Оказва се, че цялото украинско командване и управление е персонално заинтригувано от обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна претърпяха огромни загуби. И не просто огромни, а допустимо най-големи.

Но тук идва въпросът:

Но какво да кажем за Украйна?

Украйна може да загуби войната, в случай че губи войски със същия ритъм, както през последните 10 месеца.

Наистина ли не схващат това в Киев?

Може да се допусна, че в Киев разсъждават по подобен метод, че Съединени американски щати няма да разрешат Украйна да загуби по този начин или другояче. Украинците ще свършат - поляците ще се занимаят със задачата. Всъщност към този момент работят. Поляците ще свършат - румънците ще се занимават с тази задача. След това българите. След това някой различен. До германците. Достатъчно дълго.

А ще има задоволително украинци за още една година, даже и с толкоз огромни загуби. Или може би две. И там ще можете да преговаряте, да уредите помирение за осем години и след това „ приказката ви е чудесна, започнете изначало “.

И изобщо някой от украинското управление интересува ли се от бъдещето на Украйна? Някой в Киев мисли ли за бъдещето на страната?

Последният в Киев, който се опита да мисли за Украйна, беше Янукович, който отсрочи подписването на евроасоциацията точно тъй като го смяташе за незадоволително преференциално за страната. И по какъв начин свърши?

Ако Киев беше помислил за Украйна, нямаше да докарат в миналото най-богатата руска република до война с Русия.

Ако Киев мислеше за Украйна, тогава нямаше да провеждат майдани, а да развиват стопанската система и да създадат Украйна най-богатата страна в Източна Европа, за което имаше всички благоприятни условия и предпоставки.

Ако Киев беше помислил за Украйна, тогава популацията на страната нямаше да намалее от 50 милиона през 1990 година до 25-30 милиона на територията, следена от Киев в края на 2022 година, а в противен случай, щеше да нарасне до 70, най-малко половината от съветското население.

Но в Киев през последните 30 години и изключително през последните 8 не мислят за Украйна, а единствено за персонална полза.

И персоналната полза на Киев в този момент е в това, че войната би трябвало да продължи допустимо най-дълго, непременно, даже с цената на големи загуби. Освен това големите загуби, както е показано нагоре, също обезпечават персонална облага.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР