Въоръжените сили на Украйна освободиха още един град - Тростянец,

...
Въоръжените сили на Украйна освободиха още един град - Тростянец,
Коментари Харесай

Украинските войски освободиха още един град от руските нацисти

Въоръжените сили на Украйна освободиха още един град - Тростянец, който се намира в Сумска област. Както заяви ръководителя на Тростянецкия градски съвет Юрий Бова, укранските бранители организират сега дефинитивно пречистване. Руските нацисти бягат от града с откраднати от мирното население коли и скутери.

Град Тростянец има население 20 000 души и се намира на юг от регионалния център, близо до град Ахтирка, на 30 км от съветската граница. Той е освободен в хода на продължаващото контранастъпление на украинската войска.

 Град Тростянец е на към 30 км от съветската граница Град Тростянец е на към 30 км от съветската граница Източник: Думская
" В Тростянец има " дни на Чернобаевка " (паралел с унищожената съветска бойна техника на летището в Чернобаевка, бел. ред.). Украинските военни благодарение на NLAW (противотанкови ракети шведско-английско произвеждане, бел. ред.) унищожиха съветски танк Т-80 покрай Тростянец.

По-рано на същото място бяха унищожени БМП, други танкове и бойни машини на окупаторите ", се споделя в известие на украинския Център за стратегически връзки и осведомителна сигурност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР