Въоръжените сили на Украйна не успяха да предприемат контранастъпление в

...
Въоръжените сили на Украйна не успяха да предприемат контранастъпление в
Коментари Харесай

Путин: Всички опити за контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна са спрени

Въоръжените сили на Украйна не съумяха да подхващат контранастъпление в нито един от секторите на запорожското направление, където бойните дейности се активизираха през последните дни. Това сподели съветският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпрос на публицист за украинската контранастъпление, оповестяват съветски медии.

Според него така наречен широкомащабно контранастъпление е почнало на 4 юни, „ това е явен факт “ и това се потвърждава, наред с другото, с потреблението на стратегическите запаси на Въоръжените сили на Украйна.

" Що се отнася до последните дни, да, в действителност, ние удостоверяваме, че военните дейности са се засилили, и то доста. Основните конфликти се състояха в посоката, както се споделя на Запад, на главната, съществена офанзива - в Запорожка посока “, разяснява Путин.

По думите му, в сряда е имало съществени боеве в зоната на отговорност на 810-та бригада морска пехота на Черноморския флот и 71-ви полк от 42-ра дивизия на 58-ма войска на Южния боен окръг, като съветските бойци са посочили най-хубавото образци за всеобщ подвиг.

„ Противникът не реализира триумф в нито един от секторите на конфликта, всички опити за контранастъпление бяха прекъснати, съперникът беше отхвърлен с огромни загуби “, сподели още Путин.

Според Путин през днешния ден украинските военни са се пробвали да приберат изоставена разрушена техника, ранени и тела на починали, „ които са оставили през вчерашния ден на бойното поле “, само че са били разпръснати от съветските войски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР