Въоръжените сили на Украйна извършиха поредното клане. Този път американските

...
Въоръжените сили на Украйна извършиха поредното клане. Този път американските
Коментари Харесай

Защо Киев реши да унищожи пленниците от „Азовстал“

Въоръжените сили на Украйна направиха следващото кръвопролитие. Този път американските HIMARS нападнаха изправителната колония в Еленовка, ДНР, където бяха държани украински военнопленници. Имаше и предали се " Азовци ", които започнаха да свидетелстват против командването си. Общо, съгласно управляващите на ДНР, броят на починалите е над 50 души. Защо въоръжените сили на Украйна трябваше да унищожават своя някогашен боен личен състав?

В петък стана известно, че Въоръжените сили на Украйна са атакували с американската РСЗО HIMARS следствения арест край Еленовка, където се държат украински военнопленници. Това съобщи формалният представител на Министерството на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Според него 40 украински военнопленници са убити и 75 ранени. Освен това осем чиновници на изолатора са получили пострадвания с друга степен на тежест. По-късно ръководителят на ДНР Денис Пушилин посочи, че броят на починалите е повишен до 47 души, а съгласно щаба на локалните сили на териториалната защита, броят на починалите е повишен до 53.

„ В момента огромна част от украинските военнослужещи непринудено поставят оръжие, знаейки за хуманното отношение към военнопленниците от съветска страна. Тази груба провокация е осъществена за заплашване на украински военнослужещи и попречване на тяхното предаване в плен. Обстоятелствата на тази провокация се обясняват “, добави съветското военно ведомство.

„ Не знам кой урод е наредил. Да припомня, че там седят пленени украински военнослужещи. Предвиждам фразата „ не сме ние “, само че това място е обстрелвано постоянно, от същата страна, даже когато там са правели описи на пленниците, по наше предпочитание. В същото време в украинските медии царува тишина. Бил е хванат – значи към този момент не е човек? Или какво е въобще? Сега изясняваме броя на жертвите и ще се опитаме да разберем листата “, написа украинският политик и блогър Анатолий Шарий.

„ Военно-политическото управление на Украйна явно е решило да се освободи от ненужния баласт. Сега тези копелета въпреки всичко ще би трябвало да бъдат защитавани от обстрелите “, сподели на собствен ред Даниил Безсонов, заместник-министър на информацията на ДНР.

В същото време военният сътрудник на „ Комсомолская истина “ Александър Коц показва, че „ украинците нанесоха удар по колонията в Еленовка на фона на множеството изявленията на пленените „ азовци “, които се появиха в разнообразни медии през последните дни.

Азовските бойци приказваха доста за своите закононарушения против цивилното население, за извънсъдебните изтезания, за изтезанията... А също и за обстоятелството, че висшето управление на страната е забъркано в терора против цивилните жители.

„ Разбира се, ударът на HIMARS по техните някогашни „ захисници “ („ бранители “, в превод от украински) е както опит да им се затворят устата вечно, по този начин и в същото време да се сплашат оживелите. Е, даже не се колебая, че убийството на хванатите пленници ще го „ окачат “ на Русия. Или към този момент са го окачили? – пита Коц.

„ Зеленски екзекутира личния си народ! Когато представях изявлението с нацистите от Азов, където те признаваха за голям брой убийства на цивилни, незабавно породи един въпрос: по какъв начин Киев ще отхвърли това? И всичко се оказа просто, Зеленски просто даде заповед да бъдат „ разкарани “. Кръвожаден клоун…” – добавя военачалникът Андрей Руденко.

На собствен ред политологът Александър Носович счита, че обстановката в Еленовка „ би трябвало да се прави оценка по отношение на към този момент публикувания фалшив за украински военнопленник, за който се твърди, че е бил скопен от руснаците. Какъв може да е общият знаменател на тези истории? Само един. Киев вижда действителна вероятност за всеобща капитулация на бойци от въоръжените сили на Украйна и подхваща всевъзможни ограничения за заплашване на своите „ бранители “ и попречване на вълна от капитулация.

„ Ударът на въоръжените сили на Украйна по колонията в Еленовка, несъмнено, е военно закононарушение. Но парадоксът е, че въоръжените сили на Украйна осем години обстрелват Донбас. Сред пленниците имаше и артилеристи, които по-рано можеха да стрелят по Луганск и Донецк.

И в този момент едни украински военнопрестъпници удрят по други. А другите най-сетне схващат по какъв начин е живял Донбас през всичките тези осем години. И може би схващат, че точно те трансфораха живота на мирните хора в пъкъл. Карма “, признава заместник-председателят на Московската градска дума, телевизионният публицист Андрей Медведев.

„ Това евентуално се дължи на обстоятелството, че пленниците започнаха да дават показания. Отново се надяваме, че всички тях ги чакат открити процеси. Тогава ще можем да разберем доста друга информация, която украинското управление избира да премълчи “, сподели Владислав Бердичевски, народен представител от Народното събрание на ДНР.

Събеседникът означи още, че това не е първият опит на Въоръжените сили на Украйна да унищожават своите пленници. „ Преди месец въоръжените сили на Украйна обстреляха болница, където имаше ранени бойци от Азовстал. Така че към този момент може да се назова избрана система. Те се пробват да унищожат тези хора “, сподели той.

„ Зеленски и неговият антураж сигурно биха желали да отстранен безусловно всички, само че това е невероятно. И няма подозрение, че по време на обстрела на въоръжените сили на Украйна те са знаели сигурно, че точно на това място са ситуирани пленниците. Това не е случай. Тези, които Зеленски наричаше герои, в този момент биват убивани от личните му военни “, акцентира депутатът.

„ Сега пленниците, които към момента са живи, евентуално си коства да бъдат трансферирани някъде надълбоко в ДНР. Като алтернатива могат да се преглеждат изправителните колонии в дълбокия гръб. Но към този момент няма сигурност, че това ще бъде направено “, споделя Бердичевски.

„ През времето, минало от завладяването на Азовстал и залавянето на азовците, нищо не се е трансформирало в региона на Еленовка, нито във връзка с военните дейности, нито във връзка с военното разполагане. В същото време беше добре известно, че в колонията има лишени от независимост. Това дава съображение да се твърди, че украинските въоръжени сили са атакували колонията целеустремено. Заповедта е дадена най-вероятно от кабинета на Зеленски “, сподели посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник.

„ На Зеленски по никакъв начин не му харесва, че „ героичният “ облик на „ азовците “ се унищожава, когато бойците от предалия се полк стартират да свидетелстват. Те описват всички детайлности за своите зверства, само че това въобще не наподобява героично “, сподели посланникът.

„ Бойците от Азов интензивно приказват какви заповеди са им били дадени, по какъв начин са си сътрудничили с задгранични инструктори и специфични служби. Техните показания унищожават идеологията, която Зеленски се пробва да продаде както на популацията на Украйна, по този начин и на задграничните куратори. Затова беше дадена команда за стрелба”, счита той.

В същото време Мирошник, сходно на Бердичевски, не е сигурен, че след случая в Еленовка управляващите на двете републики ще държат украински военнопленници в тила. „ Няма доста институции, в които се държат пандизчии в обсега на Въоръжените сили на Украйна. В по-голямата си част те са разпръснати по територията на републиките в Донбас, а мястото, където се държат основните нарушители, не се разкрива “, сподели дипломатът.

„ В същото време считам, че нашите специфични служби ще подхващат избрани дейности, които ще подсигуряват сигурността на пандизчиите. Това е извънредно значимо за осъществяване на следствие на осъществените от тях закононарушения, както и за демонстративни мнения за интернационалната общественост, която в този момент продължава да обслужва киевския режим “, заключи Мирошник.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР