Въоръжените сили на САЩ се изтеглят от Ал Каим и

...
Въоръжените сили на САЩ се изтеглят от Ал Каим и
Коментари Харесай

BBC: САЩ напускат три от осемте си бази в Ирак

Въоръжените сили на Съединени американски щати се изтеглят от " Ал Каим " и две други основни военни бази в Ирак през идващите няколко седмици, оповестява BBC, като показва, че решението е знак, че Вашингтон има намерение да понижи доста наличието си в близкоизточната страна на фона на огромното напрежение с локалното шиитско население и Иран, предава " Фокус ".

Официалната причина за напускането на базите е успеха над терористичната формация „ Ислямска страна “ и отсъствието на нужда да се поддържат тези уреди в актуалната обстановка. Те ще бъдат предадени на иракските въоръжени сили.

Както отбелязва английската държавна медия, това ще постави завършек на въоръженото наличие на Съединени американски щати по иракската страна със Сирия. Освен това се отбелязва, че базата " Ал Каим " е издигната върху руините на най-старата ж.п. гара в Ирак, наоколо до обитаемо място със същото име на брега на река Ефрат. Това е регионът, който първи падна в ръцете на джихадистите през 2014 година и бе възвърнат от иракските сили през ноември 2017 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР