Въоръжените сили на Русия и Сирия предупредиха бунтовниците в обсаден

...
Въоръжените сили на Русия и Сирия предупредиха бунтовниците в обсаден
Коментари Харесай

Русия и Сирия с ултиматум към бунтовниците

Въоръжените сили на Русия и Сирия предизвестиха бунтовниците в обсаден регион североизточно от Дамаск , че би трябвало да одобряват разпоредбите на страната или да изоставен.

Това заяви представител на бунтовническа група, представен от " Ройтерс ".

Говорителят Саид Саиф от Martyr Ahmad Abdo разясни, че ултиматумът към бунтовниците в Източен Каламун е насочен по време на среща с съветски полковник и офицер от военновъздушното разузнаване на Сирия.

Районът се намира на към 40 километра от Дамаск и е настрана от Източна Гута, която е до столицата и където подкрепяните от Москва сирийски сили се оправиха със съпротивата на бунтовниците.

" Ясно обръщение е изпратено на Свободната сирийска войска в региона: или помиряване и разоръжаване - предаване на оръжията на сирийското държавно управление, или овакантяване на Източен Каламун ", разясни Саиф в обособен коментар за телевизия al-Hadath.

Сирийското държавно управление се пробва да пречупи последната бунтовническа опозиция край Дамаск.

Източен Каламун е размирен анклав, който включва няколко града и пустинна територия.

Саиф разясни, че е отправено предложение, съгласно което бунтовниците ще се изтеглят от градовете към планините и цивилните ще останат. Чака се отговорът на Русия. По думите му задачата е да се предотврати " наложително разселване " на хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР