Въоръжените сили на Китай трябва да се противопоставят на разяждащата

...
Въоръжените сили на Китай трябва да се противопоставят на разяждащата
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китайската армия трябва да се противопостави на “разяждащата корупция

Въоръжените сили на Китай би трябвало да се опълчват на " корозивната " корупция . Това прикани президентът на комунистическата страна Си Дзинпин пред висши офицери, осведоми " Ройтерс ", базирайки се на локални медии.

Китайската войска, най-голямата в света и сега минава през амбициозна стратегия за рационализация, е значима част от акцията на Си против корупцията, подета от поемането му на властта преди шест години.

Си неведнъж предизвестява за опасността от корупция за страната и партията. Той се закани да не се отхвърлят в битката.

Десетки висши офицери са разследвани и наказани на затвор, в това число двама някогашни заместник-председатели на Централния боен комитет, който се управлява от президента. Комитетът ръководи армията.

По време на тридневна среща на комитета, която завърши през днешния ден, Си означи, че битката против корупцията би трябвало да остане " постоянно на пътя " и да бъде задълбочена, оповестява " Синхуа ".

Той прикани да се борят против хедонизма и разточителството.

Според него би трябвало да се води политика на " нулева приемливост " и да се употребява всеобхватна система за контрол за справяне с казуса.

Китайските въоръжени сили би трябвало да подсигуряват, че бойците и техните фамилии са добросъвестни и чисти, и че могат да се " опълчват на корозивни нездравословни трендове ".

Нужни са старания, по думите му, за подсилване на управлението на ръководещата Комунистическа партия над военните, с цел да се " обезпечи солидна политическа гаранция за построяването на мощна войска ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР