Въоръжените сили на Германия ще участват в предстоящото учение "Трайдънт

...
Въоръжените сили на Германия ще участват в предстоящото учение "Трайдънт
Коментари Харесай

Германската армия ще участва с около 8000 войници и 100 танка в мащабни учения на НАТО през есента

Въоръжените сили на Германия ще вземат участие в идното обучение "Трайдънт джънкчър 2018 " в Норвегия с към 8000 бойци, 100 танка и над 2000 бойни машини на пехотата, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Смята се, че това може да бъдат най-мащабните маневри на алианса след края на Студента война. Те ще се състоят от 25 октомври до 7 ноември с присъединяване на към 40 хиляди бойци от 30 страни от НАТО и сътрудници на алианса. Целта на "Трайдънт джънкчър 2018 " е да подсигурява, че "силите на НАТО са подготвени и в подготвеност да покажат групов капацитет и че НАТО е мощна ", разгласи командването на норвежките въоръжени сили. По данни на министерството на защитата в Берлин разноските за ученията ще доближат 90 милиона евро.

След началото на рецесията в Украйна през 2014 година западният военнополитически съюз отделя повече средства за военни маневри. Учения като "Трайдънт джънкчър 2018 " имат и възпиращ резултат върху Русия, която източните съдружници - Полша, Естония, Литва и Латвия - възприемат като опасност. Норвегия е една от петте натовски страни, които граничат с Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР