Въоръжените сили на ФРГ не изключват възможността в бъдеще да

...
Въоръжените сили на ФРГ не изключват възможността в бъдеще да
Коментари Харесай

Чужденци в германската армия

Въоръжените сили на Федерална Република Германия не изключват опцията в бъдеще да набират непринудено в своите редици жители на други страни членки на Европейски Съюз, съобщи представител на министерството на защитата на Германия. „ Числеността на Бундесвера ще пораства. За задачата ни са нужни квалифицирани лица. Затова деликатно изследваме всички вероятни варианти”, споделя представителят на ведомството.

На доктрина концепцията да се одобряват чужденци в немската войска е записана в новата редакция в концепцията за защита, призната от държавното управление през 2016 година Именно в този момент обаче въпросната точка е включена в „ обновената кадрова стратегия” на Бундесвера.

Ако ще се набират чужденци за доброволна военна работа, то това би трябвало да е с презумпцията, че ще получат немско поданство е мнението на Карл Хайнц Брунер от Социалдемократическата партия на Германия. „ В противоположен случа има заплаха Бундесвера да се трансформира в нещо като войска от наемници”, добавя той.

„ Германските политици са изгубили здравия си разсъдък е мнението на Алис Вайдел от парламентарната секта „ Алтернатива за Германия”. Решаването на кадровите проблеми би трябвало да е чрез обща военна тегоба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР