Въоръжените сили на Финландия за в бъдеще ще наблягат на

...
Въоръжените сили на Финландия за в бъдеще ще наблягат на
Коментари Харесай

Финландската армия въвежда задължителен вегетариански ден

Въоръжените сили на Финландия за в бъдеще ще натъртват на безмесните ястия, а един ден ще бъде наложително напълно вегетариански, съобщи майор Ея Пулки, чиновник в логистичния център на финландската войска.

„ От есента в армейските столови ще има доста повече вегетарианска храна. Един от дните в седмицата ще бъде напълно вегетариански “, сподели Пулки.

От въоръжените сили на скандинавската страна настояват, че през последните години делът на месото непрекъснато понижава за сметка на храните с растителен генезис, а вегетарианците и веганите постоянно имат варианти за обяд.

„ Въвеждането на вегетариански ден не е обвързвано с готовност за спестовност на средства. Главната причина е изгодата от растителната храна и приносът на месопроизводството за изменението на климата “, се споделя в публично известие на Министерството на защитата на Финландия.

Въоръжените сили на Норвегия оповестиха сходна самодейност още през 2013 година. Тогава Осло също реши да вкара наложителен вегетариански ден за своите военни. Основната причина за решението и тогава бяха световното затопляни, климатичните промени и здравословния метод на живот. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР