Въоръжените палестински групировки в Ивицата Газа са се договорили да

...
Въоръжените палестински групировки в Ивицата Газа са се договорили да
Коментари Харесай

Въоръжените групировки в Газа спират изстрелването на ракети към Израел

Въоръжените палестински групировки в Ивицата Газа са се договорили да спрат да изстрелват ракети към територията на Израел . Това оповестяват палестинските медии.

Според информациите палестинските групировки ще спрат всички изстрелвания на ракети и снаряди в 15:30 часа тамошно време по искане на Египет и на Организация на обединените нации .


" Хамас " заплаши да удари с ракети градове в Израел

Ако Израел продължи да удря цели в Ивицата Газа

Междувременно стана ясно, че делегация от Египет и Организация на обединените нации на следващия ден ще посети Ивицата Газа, с цел да бъде комплициран завършек на продължаващата от три дни ескалация сред Израел и палестинския анклав, при която бяха изстреляни повече от 400 ракети от Газа към Израел, при което почина един човек и към 70 бяха ранени.

По-рано през днешния ден радикалното палестинско ислямистко придвижване " Хамас ", което управлява Газа, разгласи, че ще удари с ракети израелските градове Беершеба и Ашдод.

 Израел отхвърли интернационално ходатайство, заплаши Газа с война
Израел отхвърли интернационално ходатайство, заплаши Газа с война

През последните седмици Египет и Младенов вземат участие в интензивни договаряния за подписване на помирение

От своя страна Израел по-рано през днешния ден отхвърли интернационално ходатайство за преустановяване на зародилия спор сред Газа и еврейската страна.

След като повече от 400 ракети бяха изстреляни към Южен Израел от Ивицата Газа за последните по-малко от 24 часа, Йерусалим реши на този стадий да не организира разговор с Египет или посланика на Организация на обединените нации Николай Младенов, който се пробва да потуши взривоопасната обстановка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР