Въоръжените групировки в района Източна Гута в околностите на Дамаск

...
Въоръжените групировки в района Източна Гута в околностите на Дамаск
Коментари Харесай

Терористичните групировки обстреляха жилищни квартали в Дамаск, включително болница

Въоръжените групировки в региона Източна Гута в покрайнините на Дамаск не престават обстрелите на сирийската столица с реактивен залпов огън, заяви телевизия " Ал-Маядин ".

В днешния следобяд снаряди паднаха в западния микрорайон Мезза-86, обстреляни бяха и кварталите Берзи, Кабун и Рукн ед Динв северната и източната част на столицата. По данни медицински източници починали са двама души и минимум 40 са ранени.

През деня на обстрел бе подложена болничното заведение на улица „ Багдад “ в центъра на Дамаск. Сериозни повреди са нанесени на интензивното поделение. Няма информация за починали или потърпевши.

Екстремистите от групировката " Джейш ал Ислам " оповестиха по-рано през днешния ден, че ще употребяват нови самоделни ракети за обстрел на Дамаск. По сведения на „ Ал-Маядин " една от тях е паднала в болничното заведение на улица „ Багдад “. Общо за едно денонощие против столицата бяха изстреляни над 70 снаряда.

Налице е усилване на обстрелите, единствено тази седмица са починали 18 души, още 116 бяха ранени и се лекуват в лечебните заведения. " Ал-Маядин " оповестява, че бандитските формирования се стремят да нарушат естествения живот на Дамаск. Все по-често под обстрел попадат учебни заведения, паркове, джамии, търговски улици, а също исторически квартали като Баб Тума, Баб Шарки и Баб ес Салям. При това екстремистите от групировките " Джейш ал Ислам ", " Фейлак Рахман " и " Ахрар аш Шам " настояват, че водят обстрели против мирните квартали в отговор на ударите на държавната авиация по техни бази в Източна Гута.

Държавната организация САНА съобщи, че сирийската артилерия отвърна през днешния ден с огън против позициите на ислямистите на подстъпите към Дамаск. В резултат на точковите удари съперникът понесъл загуби в жива мощ и техника.

В този час Съветът за сигурност на Организация на обединените нации продължава договарянията по проекторезолюция за определяне на помирение в Сирия за период от 30 дни. Целта е популацията да поучи филантропична помощ. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР