Въоръжение, пълно оборудване за поддръжка на изтребителите, цялостно оборудване за

...
Въоръжение, пълно оборудване за поддръжка на изтребителите, цялостно оборудване за
Коментари Харесай

Какво купуваме за новите F-16 - зам.-военният министър смята, че е достатъчно

Въоръжение, цялостно съоръжение за поддръжка на изтребителите, изцяло съоръжение за водачите (например нашлемни устройства), тренажори за образование на водачи, контракт за образование в Съединени американски щати – всичко това е включено в офертата за 8-те изтребителя F-16, която беше утвърдена през вчерашния ден (10 юли) от държавното управление и би трябвало занапред да бъде утвърдена от Народното събрание, с цел да довършим договорката. Това заключи зам.-военният министър Атанас Запрянов.
Дали обаче това е задоволително и за какво сме понижили ракетите от 12 на 24 и има единствено 1 авариен мотор на аероплан? На този въпрос Запрянов посочи, че още в първичното искане на България е бил записан 1 авариен мотор. Той е за 8-те самолета, като имало опит да се договорят 2 без оскъпяване, само че не станало. И 1 мотор обаче бил задоволителен, съгласно зам.-военния министър, Що се отнася до ракетите, ставало въпрос единствено за такива за непосредствен въздушен пердах, само че имало други обезщетения – да вземем за пример нашлемните устройства за водачите. Изрично имало опция ракетите да бъдат нарастване, добави Запрянов, а обезпеченото въоръжение разрешавало осъществяването на отговорностите в Air Policing на нашите военновъздушни сили (ВВС), акцентира той.
Получаваме напълно натовски аероплан, пето потомство и с авионика, приключи Запрянов пред Нова телевизия, като загатна ясно, че този F-16 е по-добър от " Грипен ".
" Сиромахомилството не е добър метод да се води политика ", разяснява някогашният длъжностен боен министър Тодор Тагарев, съгласно който до момента постоянно сме получавали военни дарове от Съединени американски щати и пристигнало време да си купим нещо. На въпрос какъв брой живот има в МиГ-овете, Тагарев посочи, че съгласно съветските експерти става въпрос за до 2029 година. МиГ-овете пристигнали с запас от 3000 часа и наподобява той не е бил доближат, само че нямало публична информация, тъй като това са класифицирани данни, а F-16 идвали с 12 000 часа, което ще стигне за 40 години, може би и повече, съгласно някогашния боен министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР