Въоръжени с бухалки, маскирани мъже обраха пощенски клон в софийското

...
Въоръжени с бухалки, маскирани мъже обраха пощенски клон в софийското
Коментари Харесай

Добра новина за пенсионерите след наглия обир в Световрачене

Въоръжени с бухалки, маскирани мъже обраха пощенски клон в софийското село Световрачене. Те съумели да вземат към 3000 лв. от парите за преизчислените пенсии, чието погашение стартира през днешния ден. От Български пощи оповестиха, че възрастните хора ще мога да получат пенсиите си още през днешния ден и изплащането към този момент е почнало, оповестява " Дарик ".

Минути след 9 часа тази заран възрастни хора чакали да вземат пенсиите си, когато през централния вход на пощата влезнали трима въоръжени мъже с маски. Обирджиите заплашили касиерките в пощата, като една от дамите даже е потърпевша след удар в лицето. Тя е настанена в столичната болница ИСУЛ и положението и е устойчиво. Шефът на Второ районно ръководство Иван Каназирски описа, че въоръжените мъже са съумели да вземат към 3 000 лв..

" Първоначалната информация е, че три лица с маски - единият с бухалка, другият с кози крайник и третият с револвер, влизат и лишават към 3 000 лв. от преди малко заредените пари за разпределяне на пенсии. След това лицата се отдръпват с автомобил. Организирали сме заградителни мероприятия, търсям съответен автомобил ", изясни Каназирски.

По думите на свидетелка, която също е чакала да вземе пенсията си, мъжете са избягали през задния вход на пощата с дребна бяла кола с врачанска регистрация, която е тръгнала в посока Негован.

" Изпищя дамата и като виждам - един с маска на лицето. Взе да дърпа, да удря дамата и ние притичахме, извиках всички мъже. Те разрушиха стъклото, само че вратата беше заключена и нищо не можеше да се направи. Мъжът избяга от другата страна ", сподели свидетелката.

От Министерство на вътрешните работи описаха, че пощата не се охранява и двама охранители са пристигнали едвам откакто чиновниците на пощата са натиснали паник бутона. За момента няма диря от тримата мъже, а проверката в пощата към този момент завърши.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР