Въоръжени престъпници взеха под контрол банка на известния булевард Шанз-Елизе

...
Въоръжени престъпници взеха под контрол банка на известния булевард Шанз-Елизе
Коментари Харесай

Бандити обраха банка близо до Елисейския дворец

Въоръжени нарушители взеха под надзор банка на известния бул. Шанз-Елизе в Париж, държаха чиновниците вързани с часове и разрушиха десетки сейфове, съобщи БГНЕС.
Трима или четирима мъже се втурнали в банка Milleis при отварянето ѝ, вързали чиновници и ги напръскали с незнайна течност, преди да разбият към 30 сейфа. Това съобщи източник, непосредствен до следствието, при изискване че ще остане неизвестен.
Наричана по-рано Barclays France, банката се гордее с клиенти от висшите среди, а клонът на Шанз-Елизе е единствено на към 650 метра от френския президентски замък.
Престъпниците " взеха няколко заложници измежду чиновниците, когато банката се отвори. След това сложиха знак на вратата, гласящ, че банката е затворена ", сподели Еди Сид, представител на полицейския синдикат пред телевизия BFM. " След това те отворили някои депозитни кутии. След като това беше направено, те оставили чиновниците в банката, които съумели да се освободят към обяд и да се обадят в полицията ", добави Сид.
Въпреки високата степен на сигурност в региона, мъжете са напуснали безпроблемно региона след обира в Milleis. Стойността на грабежа им към този момент не е известна.
„ Нищо не видяхме. Нищо не чухме. Чак когато полицията дойде, разбрахме какво е станало “, съобщи магазинер, работещ покрай банката.
Световните организации напомнят, че крадците в Париж постоянно взимат на мушка първокласни бижутерии, само че през последните години бандите са вдигнали мерник и на заможните клиенти.
През октомври 2016 година петима вързаха и обраха американската звезда Ким Кардашиян, като ѝ отмъкнаха бижута за 5 млн. евро, до момента в който тя се е намирала в първокласен хотел в Париж.
Също по този начин има редица осъществени набези против коли, пътуващи към и от летище „ Бурже “, което обслужва частни самолети. Сред тези нападения има и подобен, когато през 2016 година две дами от Катар, движещи се с „ Бентли “ с водач, бяха обрани. Крадците отмъкнали бижута и други предмети на стойност над пет милиона евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР