Въоръжени полицейски части за борба с безредиците в южната част

...
Въоръжени полицейски части за борба с безредиците в южната част
Коментари Харесай

Публично опозоряване на нарушители на COVID-19 правилата предизвиква реакция в Китай

Въоръжени полицейски елементи за битка с безредиците в южната част на Китай сподели по улиците четирима хипотетични извършители на разпоредбите за COVID-19, оповестиха държавните медии, което докара до рецензии за грубия метод на държавното управление, осведоми " Ройтерс ".

Китай забрани сходно обществено оскверняване на обвинени в закононарушения през 2010 година след десетилетия на агитиране от правозащитници, само че практиката се появи още веднъж, откакто локалните управляващи изпитват усложнения да наложат националната политика за нулев COVID-19.

Четирима маскирани обвинени в защитни костюми, носещи плакати, показващи техните фотоси и имена, са били показани пред огромна навалица в град Дзинси в района Гуанси.

Снимките от събитието демонстрират, че всеки обвинен е държан от двама служители на реда - носещи щитове за лице, маски и защитни костюми - и заобиколен от кръг от служители на реда в екипировка за битка с безредиците, някои от които държат револвери.

Четиримата бяха упрекнати в превозване на незаконни мигранти, до момента в който границите на Китай остават значително затворени заради пандемията, написа вестникът.

Джингси е покрай китайската граница с Виетнам.

Публичното срам е част от дисциплинарните ограничения, оповестени от локалната власт през август, с цел да санкционират тези, които нарушават здравните правила.

Guangxi News сподели, че парадът е дал " предизвестие в действителния живот " на обществеността и " възпира закононарушенията, свързани с границите ".

Но това също докара до противоположна реакция, като публични издания и консуматори на обществените медии подлагаха на критика грубия метод.

Въпреки че Джингси е " под голям напън " да предотврати импортирани случаи на ковид, " мярката съществено нарушава духа на върховенството на закона и не може да бъде позволена да се повтори ", заяви в сряда обвързваните с Китайската комунистическа партия Beijing News.

Други обвинени, упрекнати в противозаконна контрабанда и трафик на хора, също бяха демонстрирани през последните месеци, съгласно отчети на уеб страницата на държавното управление Jingxi.

Видеозаписи от сходен церемониал през ноември демонстрират навалица от хора, които следят двама пандизчии, до момента в който локален чиновник чете закононарушенията им по микрофон.

След това те бяха видяни да маршируват по улиците в защитните си костюми, заобиколени от полиция в екипировка за битка с безредиците.

А през август десетки въоръжени служители на реда бяха видяни да маршируват с обвинен по улиците към детска площадка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР