Въоръжени мъже са отвлекли италианска доброволка в крайбрежен район на

...
Въоръжени мъже са отвлекли италианска доброволка в крайбрежен район на
Коментари Харесай

Отвлякоха млада италианка след стрелба в търговски център в Кения

Въоръжени мъже са отвлекли италианска доброволка в крайбрежен регион на Кения, съобщи кенийската полиция, представена от Асошиейтед прес.

``
реклама

Петима души са ранени от нападателите, които нахлули в търговски център и разкрили безразборна пукотевица, заяви шефът на полицията Джоузеф Бойнет. По думите му отвлечената доброволка е 23-годишна италианка. Мотивът за нападението не е прочут, а към този момент не е известно и кои са нападателите, добави той. Похитителите на италианката приличали на сомалийци, твърди свидетел на нападението, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Базирани в Сомалия ислямисти бяха упрекнати в предишното за вълна от отвличания на чужденци по кенийското крайбрежие. Кения съобщи, че е била принудена да изпрати войски в Сомалия през 2011 година, с цел да се борят против екстремистите от Аш Шабаб, откакто бяха отвлечени четирима чужденци. Една от тях, французойка, болна от рак, отвлечена от кенийски курортен остров на 1 октомври 2011 година, до момента в който спяла в леглото си, умря в плен в Сомалия. 66-годишната жена, прикована в инвалидна количка, трябваше да взима специфични лекарства по няколко пъти дневно, а похитителите не бяха взели медикаментите със себе си.

Изправена пред вероятността от провал на туристическата промишленост след отвличанията, Кения изпрати войски в Сомалия по-късно същия месец, с цел да се оправят с ислямистите. Оттогава Аш Шабаб е направила многочислени офанзиви в Кения, като декларира, че това е възмездие за наличието на нейните бойци в Сомалия.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР