Въоръжени мъже отвлекли петгодишното момиче албинос Дженбу Диара от дома

...
Въоръжени мъже отвлекли петгодишното момиче албинос Дженбу Диара от дома
Коментари Харесай

Отвлякоха момиче албинос заради чудовищен ритуал

Въоръжени мъже отвлекли петгодишното момиче албинос Дженбу Диара от вкъщи на фамилията ѝ в африканското село Фана в Мали. Майката на момичето се пробвала да си върне детето и преследвала похитителите, само че скоро след началото на преследването била принудена да се върне вкъщи, където оставила другата си щерка - също албинос, оповестява "Дейли Мейл ".

Майката на Дженбу незабавно се обадила на полицията и чиновниците на реда почнали да търсят похитеното дете. За страдание закъснели и малко по-късно намерили обезглавеното тяло на дребното дете до джамията в селото.

Полицията счита, че момичето е станало жертва на вълшебен обред. Жители на някои африкански страни имат вяра, че телата на албиносите имат вълшебен свойства. Затова и албиносите постоянно стават жертва на набези и отвличания в редица африкански страни.

Магическите ритуали с потреблението на части от тялото на такива хора, са постоянно срещани в Малави, Мозамбик, Танзания и Зимбабве. Местните поданици имат вяра, че очите, космите, крайниците и даже гениталиите на албиносите носят особена мощ и здраве. Цената на ръка от албинос на черния пазар е над хиляда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР