Въоръжени мъже откриха огън по време на военен парад в

...
Въоръжени мъже откриха огън по време на военен парад в
Коментари Харесай

Въоръжени мъже откриха огън по време на военен парад в Иран, има убити и ранени

Въоръжени мъже откриха огън по време на боен церемониал в югозападния ирански град Ахваз, като убиха и раниха няколко души, предадоха международните организации, базирайки се на държавната телевизия.

В информации на ирански медии за офанзивата нападателите са наричани "такфири " - термин, употребен нормално, когато става дума за бойци на Ислямска страна. Нападението бе осъществено в деня, в който Иран отбелязва празника на въоръжените си сили с военни паради в столицата и в други обитаеми места.

На 7 юни 2017 година ИД извърши координирани офанзиви по Народното събрание и храма на аятолах Рухола Хомейни в Техеран, напомня Българска телеграфна агенция. Това бе единствената офанзива на сунитските екстремисти в шиитски Иран, който е забъркан в споровете в Ирак и Сирия, където ислямистите от ИД едно време направляваха обширни територии, отбелязва Асошиейтед прес. Тогава в това координирано нахлуване бяха убити 18 души, а над 50 бяха ранени. Нападателите с Калашников и експлозиви нахлуха в Народното събрание по време на пленарна сесия и проведоха продължителна блокада. Въоръжени мъже и камикадзета пък нападнаха мавзолея на Хомейни в Техеран. Двойната офанзива тогава потресе Техеран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР