Въоръжени лица застреляха жена поставящи ваксини срещу полиомиелит (детски паралич)

...
Въоръжени лица застреляха жена поставящи ваксини срещу полиомиелит (детски паралич)
Коментари Харесай

В Пакистан нападат и убиват медици, поставящи ваксини срещу детски паралич

Въоръжени лица гръмнаха жена поставящи ваксини против полиомиелит (детски паралич) в следващия изблик на принуждение против напъните да се освободи света от осакатяващото детско заболяване , оповестява " Ройтерс ".

Медисцински лица са нападани в някои елементи на света, в това число Пакистан , където духовници и бойци настояват, че имунизацията против полиомиелит е непознат скрит план за стерилизиране на мюсюлмани, а чиновниците са западни шпиони .

В понеделник някои джамии в Пешавар подават подправени известия, че имунизацията разболява деца и провокират суматоха измежду родителите, които водят хиляди деца в лечебни заведения и клиники .

В последната офанзива против медицински чиновници, двама въоръжени на мотоциклет нападнаха екип в квартал Чаман , на югозападната граница с Афганистан. " Един от медицинските чиновници, Рашида Биби, която е на към 20 години, е умрял , а различен от сътрудниците й е сериозно ранен ", разяснява държавният представител Самюла Ага.

Двама служители на реда, охраняващи екипи поставящи ваксини против полиомиелит са убити в обособени произшествия на северозапад тази седмица, до момента в който различен медицински чиновник е погубен с нож в източния град Лахор .
 Ваксинират 41 млн. деца в Западна Африка против полиомиелит
Ваксинират 41 млн. деца в Западна Африка против полиомиелит

39 000 здравни служащи са отпътували за региона на военни спорове

Според Световната здравна организация (СЗО) полиомиелитът е бил изцяло погубен в целия свят след продължителна акция за имунизиране , като през 2017 година са докладвани единствено 22 случая против повече от 350 000 през 1988 година .

Пакистан е една от трите страни, дружно с Афганистан и Нигерия , която страда от ендемичен полиомиелит, вирус, който може да аргументи парализа или гибел . В Пакистан са обявени четири случая тази година.

Няма лекуване на заболяването, само че тя може да бъде предотвратена , в случай че децата получат нужният брой имунизации, разяснява СЗО. Полиомиелитът остава световна опасност , защото даже и едно дете да е инфектирано, вирусът може да се популяризира в страни , освободени от заплахата-полиомиелит, само че с неимунизирани популации .

Правителството в Пакистан провежда публични просветителни акции и набира мюсюлмански религиозни водачи, с цел да увери хората , че имунизацията защищава децата, само че съмненията против имунизацията не престават.

Усилията за създаване на доверие претърпяха крах през 2011 година, когато пакистански доктор е упрекнат, че оказва помощ на Централно разузнавателно управление на САЩ и употребявал подправена акция за имунизация за събиране на ДНК проби в преследването на водача на " Ал Кайда ", Осама бин Ладен. Бин Ладен бе погубен от американски специфични елементи в пакистанския град Аботабад, а управляващите задържаха лекаря.
 Близо 170 млн. деца по света не са имунизирани против морбили
Близо 170 млн. деца по света не са имунизирани против морбили

Повече от 21 милиона деца на година не са имунизирани против едно от най-инфекциозните заболявания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР