Въоръжени лица с мотоциклети нападнаха село в близост до проблемната

...
Въоръжени лица с мотоциклети нападнаха село в близост до проблемната
Коментари Харесай

Ислямски екстремисти убиха 19 души в Нигер

Въоръжени лица с мотоциклети нападнаха село наоколо до проблематичната граница на Нигер с Мали. Нападението се е случило в джамия и има 19 жертви, заяви „ Асошиейтед прес “.

Трагедията се е случила събота вечерта в село Гайгору, което бива тероризирано от началото на годината.

„ Правителството ще продължи да се бори с терористите “, сподели министърът на защитата Алкасум Индату през жителите на Западен Нигер в неделя.

Членове на екстремистката формация „ Ислямска страна “ от дълго време безпокоят Нигер и поради това те са основните обвинени за поредицата от набези против цивилни в региона.

Тази година през януари беше проведена огромна офанзива против две села, като починаха най-малко 100 души. Още 237 бяха убити през февруари след поредност от набези от въоръжени лица с мотоциклети.

До момента никой не е поел отговорност за закононарушенията.

Анализатори споделят, че проблем в региона не съставляват само джихадистите – контратерористичните офанзиви са първоизточник на етнически милиции, които също съставляват заплаха за жителите на границата сред Мали и Нигер.

Нарастващото принуждение в страната съставлява опасност за новоназначения президент на страната Мохамед Базум. По-рано този месец той встъпи в служба, откакто единствено няколко дни преди този момент силите на реда предотвратиха боен прелом в президентския замък в столицата на страната Ниамей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР