Въоръжени като за война - с боксове, ножове, пеперудки и

...
Въоръжени като за война - с боксове, ножове, пеперудки и
Коментари Харесай

На училище - като на война: С боксове и електрошокови палки

Въоръжени като за война - с боксове, ножове, пеперудки и електрошокови палки: по този начин "оборудвани " вървят някои деца на учебно заведение. Арсеналът бил конфискуван от възпитаници в Самоков, а шефът и полицията описват, че на мястото на отнетите оръжия бързо се появяват нови, съобщи Нова тв.
"През образователната 2018/2019 са 9 бокса, 8 ножа и 2 електрошокови палки ", споделя Мариан Бончев - контрольор в "Детска педагогическа стая " в РУ- Самоков.
В школото учат 960 възпитаници, а измежду въоръжените има даже деца под 14 години. Оръжията се лишават от учителите, само че тогава, когато ги видят или намерят. На рутинни инспекции нямат право.
"Те сами идват, клеветят се, госпожо, еди-кой си има в себе си бокс ", изяснява шефът Мариана Солунска и добавя, че единственият метод да се спре тази "мода " е да се постави скенер на входа на учебното заведение.
"Учителите ни е боязън, тъй като изключително по-големите деца, 8-9 клас, изпитват от време на време експанзия. Такава, че ние не знаем дали няма да се нахвърлят върху нас ", разяснява основният преподавател Иванка Николова.
Продавач на магазин с китайски артикули в града изяснява, че продава сходни продукти - ножове, пеперудки, боксове. Все отново прецизира, че продава на лица над 18 години и които знаят защо става въпрос”. Цената е 9-10 лева и всяко дете може да се снабди с сходна сума.
И макар че по закон би трябвало да имаш 14 години, с цел да си купиш нож или бокс, от полицията признават, че законът не постоянно се съблюдава.
"На малолетни не се дават, само че боксовете могат да се закупуват от по-големи пълнолетни, електрошоковите палки могат да се поръчват по интернет, ножовете също се продават като сувенири по сергии, по магазини “, споделя още Мариан Бончев. Именно в районното се съхранява конфискувания боеприпас.
Възпитателните ограничения към родителите на децата с оръжия е санкция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР