Въоръжени групи убиха повече от 100 души в поредица от

...
Въоръжени групи убиха повече от 100 души в поредица от
Коментари Харесай

Въоръжени групи убиха 113 души в поредица от атаки в централна Нигерия

Въоръжени групи убиха повече от 100 души в поредност от офанзиви, ориентирани към градове в централна Нигерия, различен гибелен епизод в район с непрекъснато религиозно и етническо напрежение.

Местните управляващи в понеделник споделиха, че броят на нападенията през уикенда от въоръжени групи, от време на време наричани „ бандити “, е повишен до 113, внезапно нараствайки от първичния брой на държавното управление от 16.

„ Потвърдено е, че 113 души са убити, защото враждебните дейности в събота продължиха до ранните часове на понеделник “, сподели понеделник Каса, началник на локалното държавно управление в Бокос в щата Плато, пред организация Франс Прес.

Каса сподели, че „ добре координираните “ офанзиви, при които също са ранени повече от 300 души, са били ориентирани към минимум 20 общности в района.

„ Правителството ще предприеме самодейни ограничения за ограничение на продължаващите офанзиви против почтени цивилни “, сподели Гианг Бере, представител на губернатора на платото Калеб Мутванг.

Каса не сподели кой е о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР