Въоръжената с ядрено оръжия Северна Корея заяви, че е завършила

...
Въоръжената с ядрено оръжия Северна Корея заяви, че е завършила
Коментари Харесай

Япония поставя в бойна готовност противовъздушната си отбрана


Въоръжената с нуклеарно оръжия Северна Корея съобщи, че е приключила първия си боен шпионски сателит, а водачът Ким Чен-ун е одобрил последните мерки към изстрелването. По-рано през този месец съгласно известие на севернокорейската организация КЦНА той е инспектирал военна апаратура за спътници. Според организацията Ким одобрил идващите стъпки на краткотрайната комисия за подготовка за изстрелване на спътници в космоса.

" Правителството приема, че има възможност спътникът да премине над територията на нашата страна ", съобщи основният секретар на японското държавно управление Хироказу Мацуно на постоянен брифинг, откакто Пхенян осведоми японската брегова защита за плануваното изстрелване.

Заповедта на министерсвтото на защитата е първата в отговор на севернокорейско изстрелване в космоса от 2016 година насам. През април Токио изпрати във водите на Източнокитайско море унищожител, оборудван с прехващащи зенитни ракети " Standart Missile-3 " (SM-3), които могат да поразяват цели в космоса, и разположи на островите Окинава наземни ракетни компекси " Пейтриът ПАК-3 " (PAC-3), предопределени да поразяват бойни глави по-близо до земята.

Япония чака КНДР да изстреля ракетата притежател със спътника над югозападната островна верига, както направи през 2016 година, съобщи представител на министерството на защитата.

Държавните медии в Северна Корея разкритикуваха проектите на противниците на страната - Южна Корея, Япония и Съединени американски щати - да обменят данни в действително време за изстрелването на ракети от страната на Пхенян, като упрекнаха трите страни, че разискват " застрашаващи ограничения " за стягане на военното съдействие.

Анализатори настояват, че спътникът е част от софтуерна стратегия за наблюдаване, включваща безпилотни летателни апарати, която има за цел да усъвършенства способността на страната да нанася удари по цели при положение на война.

През последните месеци Северна Корея извърши редица изстрелвания на ракети и тествания на оръжия, включително и на нова междуконтинентална балистична ракета, задвижвана с твърдо гориво.

За да изстреля спътник в космоса, Пхенян ще би трябвало да употребява технология на ракети с огромен обхват, която е неразрешена от резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отбелязва Асошиейтед прес. Предишните ѝ извеждания в орбита на спътници за наблюдаване на Земята бяха обсъждани като прикрити ракетни проби.

Японският министър-председател Фумио Кишида съобщи пред публицисти, че всяко изстрелване на севернокорейски ракети ще бъде съществено нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъждащи нуклеарната и ракетната активност на страната. " Настоятелно призоваваме Северна Корея да се въздържа от изтрелване ", написа кабинетът му в " Туитър " и добави, че ще си сътрудничи със съдружниците си Съединени американски щати и Южна Корея, както и с други страни, и ще направи всичко допустимо, с цел да събере и проучва информация за всяко изстрелване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР