Въоръжената с балистични ракети подводница на Индия INS Arihant (Арихант)

...
Въоръжената с балистични ракети подводница на Индия INS Arihant (Арихант)
Коментари Харесай

Индия плаши Пакистан с въоръжена с ракети ядрена подводница

Въоръжената с балистични ракети подводница на Индия INS Arihant ( " Арихант " ) е изцяло оперативна и в бойна подготвеност в разгара на спора сред Индия и Пакистан след терористичната офанзива на 14 февруари в Кашмир, при която починаха 40 индийски военнослужещи.

В рядко изказване за напредването на своите стратегически сили, които включват нейните две нуклеарни подводници, индийските военноморски сили обявиха, че техният флот, който е взел участие в нейните най-големи военни учения в историята по това време, бързо е минал към цялостно оперативна подготвеност против пакистанските сили.

" Основните бойни подразделения на индийския флот, в това число бойната група, водена от самолетоносача " Викрамадитя ", нуклеарни подводници и десетки други кораби, подводници и самолети, които бързо са минали от режим на подготвителна в режим на оперативна подготвеност, откакто напрежението сред Индия и Пакистан се изостри ", показаха от индийските военноморски сили.

INS Arihant, дружно със своя предпазен конвой, съветската нуклеарна подводница " Чакра " са основани в Висахапатнам, а индийските Военноморски сили няма да потвърдят дали тези сили са преместени в Арабско море в разгара на рецесията.

За да може да удари Пакистан, " Арихант " ще би трябвало да бъде ситуирана в Арабско море, защото балистичните ракети К-15, изстрелвани от подводници, с които е въоръжена, могат да удрят цели на разстояние не повече от 750 км.

Възможно е обаче военноморските сили на Индия да употребяват ракета с по-голям обсег за подводницата, наречена К-4, която е в развой на разработка. К-4 има обсег от 3500 км и може елементарно да удари Пакистан, даже в случай че " Арихант " остане ситуирана в Бенгалския залив.

60 индийски военни кораба, 12 кораба на бреговата защита и 60 самолета са взели участие в ученията TROPEX, които са се простирали от източното крайбрежие на Африка до пролива Малака край крайбрежията на Сингапур, когато им е било подредено да трансформират местонахождението си.

" Голямото предимство на индийския военноморски флот във всички три измерения принуди пакистанския боен флот да остане ситуиран покрай брега на Макран и да не излиза в открития океан ", акцентираха от индийските военноморски сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР