Въоръжената до зъби Калининградска област се превърнала в „най-лошия кошмар”

...
Въоръжената до зъби Калининградска област се превърнала в „най-лошия кошмар”
Коментари Харесай

National Interest: Калининград станал „най-лошият кошмар” за НАТО

Въоръжената до зъби Калининградска област се трансформирала в „ най-лошия кошмар” за НАТО, написа National Interest.

Благодарение на географското състояние на този район Русия може нулира напъните на Алианса. Дислоцираните подразделения в Калининград имат мощен изпреварващ ударен капацитет освен срещу съседите си Полша и Литва, само че и срещу всеки различен член на НАТО в региона.

Най-голяма опасност за Алианса са разположените балистични ракети „ Искандер-М” и корабите на ВМФ. Изданието твърди, че НАТО в този момент има малко благоприятни условия да им противостои.

Подразделения, въоръжени с ракетни комплекси „ Искандер-М”, не един път са прехвърляни в Калининградска област за учения. Единствената ракетна бригада, непрекъснато ситуирана в района, към момента е снабдена с комплекса от предходно потомство „ Точка-У”. Това е една от двете бригади на съветските сухопътни войски, които към момента не са получили на въоръжение „ Искандер”.

На 10 февруари представителят на Пентагона Джони Майкъл призна, че разполагането в Калининградска област на ОТК „ Искандер” не нарушава никакви двустранни контракти сред Съединени американски щати и Русия. Същевременно разполагането там на балистични ракети с дребна отдалеченост е „ пораждащ страдание дестабилизиращ фактор, способстващ повишение на напрежението сред Русия и нейните съседи”. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР