Въоръжен вандал, „празнуващ“ идването на Новата година, разстреля с девет

...
Въоръжен вандал, „празнуващ“ идването на Новата година, разстреля с девет
Коментари Харесай

Празнуващ вандал разстреля девет пъти плевенска библиотека

Въоръжен варварин, „ празнуващ “ идването на Новата година, разстреля с девет патрона Регионалната библиотека „ Христо Смирненски “ в Плевен . Натрошените при стрелбата стъклени части и през днешния ден бяха осеяли входа на библиотеката. Седем от попаденията са в остъкления портал, а другите две – в прозореца на стаята на охранителите на постройката, видя кореспондент на Actualno.com.
За злокобното си дело вандалът избрал първите минути на Новата година , до момента в който на централния площад в Плевен гърмяла празничната заря. По това време в постройката на библиотеката имало единствено един човек – нощният надзирател . Той решил да погледа зарята и излязъл на открито на комфортно място, от където ще може да вижда фойерверките. Това може би му е избавило живота – в случай че е останал вътре, не се знае дали нямаше да е улучен от патроните, разясниха пред Actualno.com работещи в библиотеката.
Сигнал за стрелбата е подаден в полицията 10 минути след среднощ на 1 януари. Веднага по-късно на мястото е изпратен екип от криминалисти. При огледа било открито, че са нанесени материални вреди на стъклена табела, четири витринни стъкла и стъклопакет на входна врата. Иззети са шест проектила . Уведомен е дежурен прокурор, заяви през днешния ден Областната дирекция на вътрешните работи.
Дежурният в новогодишната нощ надзирател не беше на работа през днешния ден, а сътрудниците му подвигаха плещи и отговаряха, че не знаят нищо за станалото.
„ Тече следствие, нищо повече от това, което е съобщила полицията, не мога да кажа. Нямам никаква концепция кой и за какво би го направил. За мен е безумство да празнуваш по този метод Нова година . Друг коментар не мога да направя. Никога до момента не сме имали случаи на вандалски похищения “, сподели пред Actualno.com Оксана Цветанова, зам. шеф на библиотеката.
Тя разясни, че стъклените остатъци от стрелбата не са почистени, тъй като се чака застрахователите да създадат оглед на провалите.
Междувременно кметът на Плевен Георг Спартански разгласява във фейсбук собствен коментар на станалото:
" ДА СТРЕЛЯШ против библиотека...
Преди броени дни, на 30.12. разгласих фотоси и коментар,свързан с вандалското посягане против композицията " Жабките " на Водната каскада в Центъра на Плевен...
Така завършихме остарялата година 2018...
Започваме Новата 2019 година с следващ вандализъм- още в 00.10 часа на 01 януари...
Стрелбата против районната библиотека сега, в който хората се прегръщат и подвигат чаши с наздравица за здрава и щастлива Нова година не е просто акт на малоумници.Т ова е РАЗСТРЕЛ на духовността ни, изпъкнал акт, с който някой демонстративно плюе в лицето на всички нас!!! Не желая да съм неприятен оракул,но когато в всекидневието ни се горят книги или се изхвърлят край контейнера за отпадък, дружно с портрета на Васил Левски, когато в новогодишната нощ се стреля с 6 / шест/ патрона против библиотека, това е ВЕЧЕ ДИАГНОЗА. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР