Въоръжен с пушка ливанец нахлу в банка в Бейрут и

...
Въоръжен с пушка ливанец нахлу в банка в Бейрут и
Коментари Харесай

Въоръжен мъж държи за заложници служители на банка в Бейрут

Въоръжен с пушка ливанец нахлу в банка в Бейрут и взе чиновниците за заложници. Той заплашва, че ще се самозапали, в случай че не получи спестяванията си , заяви представител на службите по сигурността, съобщи от Асошиейтед прес.

Мъжът, който с изключение на оръжието, носел и туба с бензин, влезнал в клон на Федералната банка в оживения бейрутски квартал Хамра и взел за заложници шест или седем банкови чиновници. Той създал три предупредителни изстрела.

Според локалните медии мъжът имал към 200 000 $ в банката.

От края на 2019 година ливанските банки, изпитващи дефицит на парични средства, вкараха строги ограничавания за изтегляне на средства в задгранична валута. Днес страната страда от най-тежката икономическа рецесия в актуалната си история, при която три четвърти от популацията е изпаднало в беднотия, а цената на ливанската лира е спаднала с над 90% по отношение на щатския $.

Войници от ливанската войска, служители на реда от силите за вътрешна сигурност и сътрудници на разузнаването са обкръжили региона на банковия клон. От органите на реда беседват с въоръжения мъж, с цел да реализиран съглашение с него, само че до момента напъните им са безуспешни.

На видеозапис от мобилен телефон се вижда по какъв начин недоволният мъж желае да си върне парите, до момента в който насочва закани с оръжието си. На различен видеозапис двама служители на реда през заключената входна врата на банката се пробват да убедят мъжа да освободи най-малко един от заложниците, само че той отхвърля.

Клиент на банката, който съумял да избяга от постройката, описа пред локални медии, че мъжът е изискал да изтегли 2000 $, с цел да заплати медицинските сметки на приети в болница близки.

През януари притежател на кафене съумя да изтегли 50 000 $ от банков клон в Източен Ливан, откакто взе за заложници банковите чиновници и заплашваше да ги убие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР