Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж взе между 10 и

...
Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж взе между 10 и
Коментари Харесай

Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж взе заложници в минибус в украински град Луцк

Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж взе сред 10 и 20 пасажери за заложници в минибус в западния украински град Луцк, в който живеят към 200 хиляди души, осведоми БНР.

Началникът на локалното полицейско ръководство съобщи, че са се чули изстрели на мястото, само че досега не е обявено за ранени. Центърът на Луцк е отцепен, към жителите е насочен зов да не напущат домовете или работните си места. Минибусът беше обкръжен, след произвеждането на два изстрела от него към служителите на реда. Нападателят, за който се счита, че е бил подложен на психиатрично лекуване, е хвърлил и граната от транспортното средство, само че тя не се е детонирала.

Две бомби бяха обезвредени на пазар в Киев

Въоръженият мъж е разпознат като Максим Кривош, наподобява няма съучастници. Той е на 44 години и е роден в Русия, осъждан е два пъти по редица обвинявания - кражба, машинация, владеене на противозаконни оръжия, и е прекарал общо 10 години в пандиза. Той заплаши, че има обособена бомба, сложена на публично място, която може да детонира отдалеко.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи: "Поддържаме обстановката под надзор. Професионалистите вършат всичко по силите си, с цел да освободят заложниците. Разбирам какво се случва сега. Осъществен е контакт с похитителя, само че не мога да кажа повече детайлности “.

Украински медии оповестяват, че Кривош звъни от мобилните телефони на похитените и упорства за среща с публицисти. В изявления в свои профили в обществени медии, той е упорствал висши държавни чиновници в Украйна да разгласяват изказвания, в които да признаят, че са терористи. Полицаите работят за решаването на обстановката чрез договаряния.

Припомняме, на пазар в Киев бяха обезвредени две бомби след неизвестен сигнал, беше обявено и за детонация в кафене в украинската столица, само че без жертви и потърпевши. Полицията в Киев ревизира информация и за евентуални експлозиви на площад край метростанция наоколо до пазара, само че не е ясно дали случаите имат връзка с Кривош.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР