Въоръжен с нож мъж, планирал нападение, е задържан във френския

...
Въоръжен с нож мъж, планирал нападение, е задържан във френския
Коментари Харесай

Предотвратиха трето клане във Франция ВИДЕО

Въоръжен с нож мъж, възнамерявал нахлуване, е арестуван във френския град Лион. Предотвратената офанзива е трябвало да стане третата за деня.





Мeждуврeмeннo имaшe aтaкa cрeщу oхрaнитeл нa фрeнcкoтo кoнcулcтвo в Джeдa.

Прaвитeлcтвoтo нa Caудитcкa Aрaбия e призoвaнo дa прoучи cлучaя в cтрaнaтa. Ocъдeн e вceки oпит зa нaпaдeниe cрeщу диплoмaтичecкa миcия. Oчaквa ce кoмeнтaр и oт фрeнcкия прeзидeнт Eмaнюeл Мaкрoн.

Всичките тези набези се случиха на фона на изострянето на връзките сред Франция и Турция по отношение на спор за исляма. Конфликтът стартира със зверското ликвидиране на учител в Париж на 16 октомври.

Там юноша атакува с нож преподавателя и му отряза главата. Престъпникът е обезглавил учителя, тъй като вторият е посочил по време на час карикатури на пророка Мохамед.

След това френският президент Еманюел Макрон съобщи, че битката с радикалния ислям в страната му ще бъде засилена. В отговор президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прикани своите съграждани да бойкоторат френските артикули.

Междувременно министър председателят на Франция Жан Кастекс разгласи въвеждането в страната на оптимално равнище на терористична опасност след двете набези. "Планът ще важи за цялата страна ", съобщи той в Народното събрание.



След нападението на ислямистите в Ница и Авиньон посолството на Франция в Испания предприе ограничения по усилването на сигурността на постройката на дипломатическата задача. "Посолството на Франция в Испания ускори ограниченията за гарантиране сигурността на своите обекти ", обявиха дипломати.


Дълбоко съм покъртен и тъжен от новините, написа в туитър ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли във връзка нападението в Ница.

Всички в Европа усещаме болката и сме длъжни да бъдем дружно против насилието и тези, които предизвикват и популяризират ненавист, добави той.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в същата обществена мрежа, че показва цялостно съпричастие с Франция и французите. Цяла Европа е с вас, добави той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди нападението, като го назова "отвратително и грубо ". С цялото си сърце съм с Франция. Цяла Европа е съпричастна с Франция, оставаме обединени в решимостта си против жестокостта и фанатизма, уточни тя.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел дефинира нападението като атентат. Заедно в Европа и на всички места по света ще се борим с омразата и терора, добави той.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР