Въоръжен с нож мъж е арестуван, след като е намушка

...
Въоръжен с нож мъж е арестуван, след като е намушка
Коментари Харесай

Мъж намушка жена в центъра на Сидни, друга жена е намерена мъртва в близка сграда

Въоръжен с нож мъж е задържан , откакто е намушка жена в центъра на Сидни и е арестуван на улицата от жители. Втора жена е открита мъртва в жилищна постройка на същата улица, оповестява БиБиСи.

" Цялата информация, с която разполагаме, би свързвала тези две закононарушения ", съобщи полицейският комисар Мик Фулър на конференция. Той добавя, че арестуваният е " уединен състезател " и има история на проблеми с психологичното здраве . Той е бил прочут на полицията, само че " историята му е била незабележителна спрямо тежестта на закононарушенията, които е направил ".

Полицейският комисар изяснява, че заподозряният има някои идеологии, свързани с тероризма, само че няма очевидни връзки с други терористични организации . Смята се, че мъжът е имал USB устройство, съдържащо детайлности за всеобщи убийства в Нова Зеландия и Съединените щати.

Фулър добавя, че сега нападението не се класифицира като терористичен акт , само че това може да бъде преоценено, защото следствието продължава.

The violent attack that took place in Sydney this afternoon is deeply concerning. The attacker is now in police custody following the brave actions of those who were present at the scene and were able to able to restrain him.
— Scott Morrison (@ScottMorrisonMP) August 13, 2019
Трима " герои " са похвалени от полицейския министър на Нов Южен Уелс Дейвид Елиът за ролята им в задържането на мъжа . Похвалени са и пожарникари, които са взели участие в задържането.

Инцидентът е станал покрай Clarence St и King St, оживена зона в центъра на града. Видеозаписи демонстрират, че арестуваният е скочил с нож върху автомобил , крещял " Алаху Акбар " и " застреляйте ме ", до момента в който различен мъж съумява да го изблъска със стол.

Полицията декларира, че 41-годишна жена е намушкана в гърба , преди нападателят да бъде въздържан от трима жители . Те съумяват да го задържат, макар че той размахва огромен касапски нож и явно е рисков.

След идването управляващите и малко след и след по-широко претършуване на региона е открито тялото на 21-годишна жена . 41-годишната жена е откарана в болница в устойчиво положение .

" Той беше смел . Беше изцяло смел. Замръзнах евентуално за елементи от секундата и тогава си помислих, че се надявам той да не е с експлозиви или нещо друго ", разяснява водачът на колата (такси), върху която скача нападателят.

" Човекът имаше кръв по ризата. Той крещеше, държеше нож в ръката си и тичаше против кола тъкмо пред на. Човек със стол и пожарникари го гонеха. Бях в колата дружно със брачна половинка си и другари и съумях незабавно да избягам ", споделя японска туристка.

The motivation for this attack has not yet been determined as Police are continuing with their enquiries. Any further offical information will be provided by the New South Wales Police, who are keeping us appraised through our agencies, including details of casualties.
— Scott Morrison (@ScottMorrisonMP) August 13, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР