Въоръжен мъж се барикадира в къщата си във Велинград, като

...
Въоръжен мъж се барикадира в къщата си във Велинград, като
Коментари Харесай

Заложническа драма във Велинград

Въоръжен мъж се барикадира в къщата си във Велинград, като преди този момент атакува сестра си и заплаши с пушка охранител, оповестява бТВ.

След интервенция, траяла часове, той беше арестуван, а в дома му беше открит цялостен военен боеприпас, като за нито едно от оръжията мъжът не е имал позволение.

През цялото време с него е била и щерка му, която е в пети клас. Момичето е станало очевидец и на нападението над вуйна ѝ.

Рано тази заран Георги Табаков нахлул с пушка в жилището на сестра си, до момента в който тя спи, скарали се за парцел и я набил.

Жената съумяла да натисне паник-бутона на охранителната компания. Пристигналият на място охранител обаче бил посрещнат от Табаков със закани и ориентирана пушка.

Нападателят се отдръпнал несмущаван в жилището си на другия завършек на града и се затворил вътре.

„ Беше разпоредено да бъде отцепен регионът и да бъдат сложени секретни постове “, описа пред bTV старши контрольор Мирослав Янушев, зам.-началник на РПУ-Велинград.

Табаков обаче бил арестуван изненадващо.

„ След към час и половина очакване той слезе да си вземе дърва от дърварника и беше арестуван стремително от сътрудниците. Не оказа опозиция “, описа Янушев.

В дома на мъжа открит цяла противозаконен боеприпас – три пушки, взривно вещество с връв, преправена пушка със заглушител. Той е имал позволение за оръжие, само че то му е било отнето преди година.

Проверка с дрегер на Табаков е открила 3,5 промила алкохол.

Съседи споделят, че той е незает, само че разполага с пет автомобила и се заяжда с хората.

Засега щерка му остава при баба си.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР