Въоръжен мъж откри огън от колата си срещу пешеходци в

...
Въоръжен мъж откри огън от колата си срещу пешеходци в
Коментари Харесай

Въоръжен мъж откри огън от колата си срещу пешеходци в италианския град Мачерата

Въоръжен мъж откри огън от колата си против пешеходци в централния италиански град Мачерата, на 200 километра източно от Рим. Ранени са най-малко 6 души, всички от африкански генезис. Нападателят беше арестуван, всичко сочи за расистки претекстове.

Задържаният е 28-годишният Лука Траини, локален гражданин без престъпно досие. При ареста не оказал опозиция, отправил фашистки привет и признал действията си. Бил е претендент на антиимигрантската Северна лига на локалните избори предходната година. У нападателя е открит револвер, оръжието, с което от прозореца на колата си е стрелял по хората, до момента в който обикалял града.
Романо Каранчини - кмет на Мачерата: Има шест ранени, всички са чернокожи, измежду тях и една жена. С заплаха за живота е единствено един. Положението е в действителност трагично. В момента би трябвало да оставим настрани политиката и да подсигуряваме, че градът още веднъж ще заживее при ценене на човешката персона.
Очевидците на нападението са травмирани.

Стъклото е счупено, получихме патрон в центъра на магазина. Чувствам се зле, извънредно. Тръгвам си, на моята възраст не е елементарно да понасяш всичко това.  Арестуваният за стрелбата Арестуваният за стрелбата © Българска телеграфна агенция
Инцидентът става дни откакто разчлененото тяло на 18 -годишна италианка беше намерено в два куфара край Мачерата. По случая от сряда беше арестуван 29-годишен нигериец. Той получил отвод за леговище в Италия, само че останал в страната, а в този момент приказва неразбираемо и отхвърля виновност. Магистратите настояват, че очевидци са видели нигериеца да носи куфарите с тленните остатъци на младата жена, а облеклата и жилището му били изцапани с кръв, имал и ножове.

Трагедията даде мотив за антиимигрантски послания на крайнодесни политици, които водят акция за изборите на 4-ти март. " Този червей какво прави още в Италия ", написа в обществените мрежи Матео Салвини, водач на крайнодясната Северна Лига. Дясно-центристкият блок, който включва и Лигата, дава обещание всеобщи депортации в случай че пристигна на власт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР