Въоръжаването на Украйна от страна на Запада е особено важно

...
Въоръжаването на Украйна от страна на Запада е особено важно
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Няма причина да не окажем военна помощ на Украйна

Въоръжаването на Украйна от страна на Запада е изключително значимо и въпроса пред България стои остро. Това съобщи някогашният боен министър Ангел Найденов пред Българска национална телевизия.

Когато се разсъждава за оказването на военно-техническа помощ на Украйна, би трябвало да се попита какви са събитията и причините срещу. Защо повече от 30 страни са оказали военна помощ и не са имали терзания, че стават част от войната? Защо само и единствено България има терзание, че ще стане част от войната, недоумява Найденов.

Той не би подкрепил даването на тежки въоръжени системи, платформи и изтребители на Украйна, само че не вижда причина да се прави изключение от останалите средства, които могат да послужат за защита и отбрана на украинското население.

Ангел Надейнов поддържа плана за закупуването на още 8 изтребители Ф-16, като съгласно него може да се реализира един рационален период в тяхното погашение.

Според него съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова би трябвало да бъде оповестена за личност нон грата.

Найденов изясни, че остават доста неизяснени въпроси - в Украйна малко евентуално е да се реализира единодушие и помирение, в случай, че не престават бойните дейности. Основните въпроси, които остават нерешени са: статутът на Донбас, а и няма подготвен лист с страни гаранти, които да са подготвени да подсигуряват сигурността на украинската страна.

Пълни гаранции в никакъв случай не може да има и нещата към момента се вземат решение в предвидимото бъдеще на бойното поле. Настъпва втората фаза на войната и това по какъв начин ще протекат военните дейности ще предопредели напъните за мир, сподели Найденов.

По думите му Русия не реализира значимите си стратегически цели. Първата цел пред съветския президент Владимир Путин е Донбас, втората е преодоляване на Запорожието. Следващата цел е цялостното преодоляване на Азовското и Черноморското крайбрежие на Украйна, сподели някогашният министър на защитата.

Той уточни, че се приготвя нов пакет от наказания против Русия. Обект на глобите са в региона на защитата, енергетиката, превоза, финансите и стоките с двойна приложимост.

Дипломатът Стефан Тафров, който също участва в студиото на Българска национална телевизия, съобщи, че Путин е постигнал крах за това да реализира разединение в НАТО и Европейски Съюз. Единството се ускорява и военните закононарушения, които се разкриват в Буча и други украински градове, ускоряват решимостта на Алианса, уточни Тафров. Той също настоя за оповестяване на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова за личност нон грата. Тафров се надява да застанем на страната на Украйна и да дадем своето във връзка с военната помощ за Украйна - боеприпаси и неща, които страната ни създава. Той е на мнение, че ще се откри парламентарно болшинство за оказване на военна помощ на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР