Въоръжаване е в ход във видинското село Ружинци, сигнализира наш

...
Въоръжаване е в ход във видинското село Ружинци, сигнализира наш
Коментари Харесай

Ето къде в Северозапада се стягат за революция, въоръжават се с гаубици

Въоръжаване е в ход във видинското село Ружинци, алармира наш четец, който ни изпрати фотоси на две гаубици. 122-милимитровите оръдия са в двора на СУ „ Никола Вапцаров “, който преди време се ползваше като полигон за кормуване. Авторът на фотосите с огромна доза смях допусна, че локалната власт се стяга за гражданска война.
„ Няма да подвигаме протести “, успокои кметът на Община Ружинци Александър Александров. „ Имаме желание двете гаубици да бъдат инсталирани в центъра на двете най-големи села в общината – Ружинци и Дреновец “, добави кметът. Той сподели, че гаубиците са докарани преди към 2 години и са съвсем рехабилитирани и подготвени за монтиране. Остава да се обезпечи една външна гума от „ ЗИЛ 134 “, с цел да бъде готово всичко. Александров призна, че двете оръдия са част от патриотичната стратегия за образование на подрастващите. Кметът желал и инсталира и аероплан, само че към този момент не съумял да откри летателен уред. Всъщност, на 10-ина километра от Ружинци – в село Орешец имат аероплан, който е инсталиран пред локалната дискотека.

В проектите на Александър Александров е да докара оръдие от тежката артилерия, което да инсталира в местността Гуглата, тъй че да го виждат транспортните средства, преминаващи по интернационален път Е79. Засега обаче работа ще свършат и двете гаубици, чието монтиране е въпрос на време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР