Въобще няма да има обсъждане и гласуване на проектокабинета на

...
Въобще няма да има обсъждане и гласуване на проектокабинета на
Коментари Харесай

Ива Митева: Няма да има гласуване на проектокабинета на ИТН

Въобще няма да има разискване и гласоподаване на проектокабинета на " ИТН " в пленарната зала, удостовери пред БГНЕС ръководителят на Народното събрание и народен представител от партията Ива Митева.

" Пламен Николов подаде заявление, че си отдръпва единодушието да бъде повдигнат за кандидат-премиер и да взе участие в процедурата по избора. Написал е такова заявление до мен като ръководител на Народното събрание в 16.00 часа през днешния ден, в това число и до президента, защото има декрет ", изясни Митева зародилия парламентарен проблем и добави: " За да може да продължи процедурата, да се върти рулетката и президентът да разпореди на идващите изследователски мандат, би трябвало процедурата в Народното събрание да е приключена. Тъй като към този момент нямаме претендент за министър председател, няма какво да гласуваме в Народното събрание ".

Според нея отдръпването на Пламен Николов като претендент за министър председател " отваря пътя " на идната политическа мощ, която ще получи изследователски мандат, а до гласоподаване в пленарната зала изобщо няма да се стигне.

" Като нямаме министър председател и той се е отдръпнал, не може да бъде сменен, на процедура отпада нуждата това да бъде обсъждано в Народното събрание, няма кого да гласуваме ", разяснява още ръководителят на 46-ото Народно събрание.

Решението на Николов идва след изказването на водача на партията Слави Трифонов, предизвикано от отхвърли на останалите протестни партии да поддържат проектокабинета на Има Такъв Народ.

" Когато вие не желаете да сте кандидат-премиер, никой не може да ви избере принудително ", сподели още Ива Митева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР