Въобще няма да има обсъждане и гласуване на проектокабинета на

...
Въобще няма да има обсъждане и гласуване на проектокабинета на
Коментари Харесай

Ива Митева: Няма да има гласуване на проектокабинета

Въобще няма да има разискване и гласоподаване на проектокабинета на „ ИТН “ в пленарната зала, удостовери пред БГНЕС ръководителят на Народното събрание и народен представител от партията Ива Митева.

„ Пламен Николов подаде заявление, че си отдръпва единодушието да бъде повдигнат за кандидат-премиер и да взе участие в процедурата по избора. Написал е такова заявление до мен като ръководител на Народното събрание в 16.00 часа през днешния ден, в това число и до президента на републиката, защото има декрет “, изясни Митева зародилия парламентарен проблем и добави: „ За да може да продължи процедурата, да се върти рулетката и президентът да разпореди на идващите изследователски мандат, би трябвало процедурата в Народното събрание да е приключена. Тъй като към този момент нямаме претендент за министър председател, няма какво да гласуваме в Народното събрание “.
 Ива Митева поздрави златните девойки от ансамбъла Ива Митева поздрави златните девойки от ансамбъла
Председателят на Народното събрание Ива Митева изпрати приветствен адрес до ансамбъла ни по художествена гимнастика, спечелил олимпий...

Според нея отдръпването на Пламен Николова като претендент за министър председател „ отваря пътя “ на идната политическа мощ, която ще получи изследователски мандат, а да гласоподаване в пленарната зала изобщо няма да се стигне.

„ Като нямаме министър председател и той се е отдръпнал, не може да бъде сменен, на процедура отпада нуждата това да бъде обсъждано в Народното събрание, няма кого да гласуваме “, разяснява още ръководителят на 46-ото Народно събрание.

Решението на Николов идва след изказването на водача на партията Слави Трифонов, предизвикано от отхвърли на останалите протестни партии да поддържат проектокабинета на Има Такъв Народ. „ Когато вие не желаете да сте кандидат-премиер, никой не може да ви избере принудително “, бе още коментарът на Ива Митева.

Още от ПОЛИТИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР