Въобще не ми пука какво говорят от ГЕРБ, заяви председателят

...
Въобще не ми пука какво говорят от ГЕРБ, заяви председателят
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Въобще не ми пука какво говорят от ГЕРБ

" Въобще не ми пука какво приказват от ГЕРБ ", съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов във връзка рецензиите, които насочиха някогашните ръководещи рано тази заран, че Има Такъв Народ не е поела отговорността за сформиране на кабинет като първо политическа мощ, " защото хората чакат устойчиво постоянно държавно управление, което да се оправи с провокациите пред страната ".

" ГЕРБ не би трябвало да са в Народното събрание ", добави сбито Йорданов, представен от БГНЕС.

" Очаквам да опитаме да намерим някаква работеща формула, част от която да бъде какво се случва с третия мандат. Не е въпросът - дайте го на нас, пък след това ще мислим ", разяснява от своя страна съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред кореспонденти в Народно събрание.

Според него " вид на работеща формула е съглашение сред партиите отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, което да ги изолира, да обезпечи ръководство на страната за някакво време при ясни цели и механизми за взимане на решения ". Надеждата му била, че отговорността ще надделее.

Христо Иванов счита, че избори " 2 в 1 " не са сполучлив вид. Другата седмица на председателски съвет в Народно събрание ще участват представители на ЦИК, с цел да обяснят какви са опциите да се организира сходно гласоподаване.

Критиките за това, че Народното събрание не съумява да излъчат държавно управление са основателни и следва финален късмет с третия мандат, съобщи още той.

Големият проблем е, че единствено ГЕРБ желаят да ръководят, счита Иванов.

" Математически е допустимо държавно управление без ГЕРБ и Движение за права и свободи ", позволи зам.шефът на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид. " Има написана конституционна процедура в седемдневен период президентът да връчи към този момент на парламентарна група. Парламентарната група по кое време ще го върне, там знаете, че няма период. Правото работи с понятието рационален период. Очакваме, в случай че осъществят или не осъществят, да го върнат в рационален период ", добави Хамид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР