Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

...
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува
Коментари Харесай

Предозиране: Служебният кабинет е обсъждал орден "Стара планина" за бившия вицепрезидент на "Мултигруп"

Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира преди шест години със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че българската политика продължава непрестанно да подава нови сюжети.

Проект на Решение за предложение до президента на Република България за награждаване на Николай Вълканов с медал " Стара планина " първа степен. Такава точка се появява изведнъж, без да е заложена в дневния ред на последното съвещание на служебния кабинет с министър председател Стефан Янев на 12 декември, сочи стенограмата от него. Предложението прави министърът на стопанската система Даниела Везиева, като го обосновава с извънреден принос и заслуги към икономическото развиване на страната. Вълканов е притежател на " Минстрой холдинг ", ръководител на Надзорния съвет на " Горубсо Мадан ", някогашен вицепрезидент на " Мултигруп ", като за него се знае, че през годините се употребява с политическата поддръжка на Движение за права и свободи.

На съвещанието на държавното управление Везиева изяснява, че предлагането за награждаване на Вълканов е инициирано от ръководителя на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев във връзка 70-годишнината на Вълканов през 2020 година Пред сътрудниците си министри Везиева декларира, че " проф. Вълканов е български бизнесмен, академик и държавник, посветил дългогодишния си професионален път на сполучливо развиване на българската стопанска система в разнообразни посоки: минно дело, запазване и възобновяване на околната среда, индустриално развиване, обучение ". Обобщава, че Вълканов е бележит академик и държавник със сериозна биография и предлага решението да бъде признато.

Първи запаси към предлагането изрича министърът на превоза Христо Алексиев.

" Понеже през днешния ден сме на изключително съвещание, допускам, че би трябвало да гласуваме значими точки, само че аз виждам, че самото предложение за издаване на декрет за медал " Стара планина " първа степен е от 2020 година, което не знам какъв брой е настоящо. Поради това желая да се означи в протокола, че аз бих дал своя вот " Въздържал се " по тази точка, тъй като тук приказваме за медал " Стара планина " първа степен, аз не мисля, че ролята е толкоз нееднозначна на господин Вълканов. Откровено си споделям мнението, тъй че бройте моят глас " Въздържал се ". Самото предложение е от 2020 година, повече от една година, не знам за какво в този момент е настоящо ", пита Алексиев.

Стефан Янев изяснява, че предлагането е от 2020 година, само че съгласуването от президентството е пристигнало преди една седмица. След това се включват министрите на образованието и на външните работи акад. Николай Денков и Светлан Стоев, които оферират решението да бъде гласувано при идващите съвещания към този момент на постоянното държавно управление и няма потребност да се бърза с него. След още един опит на Везиева да отбрани решението следва изявление на министъра на културата Велислава Минеков, че изрично не утвърждава решението, и Стефан Янев го отдръпва.

На 17 март тази година държавното управление " Борисов 3 ", откакто показа плана като предпочитан, реши да финансира построяването на инфраструктура към тогава строящата се и към този момент издигната 106-метрова офис кула на " Минстрой пропъртис " на Вълканов, която е на метри от централата на " Мултигруп ", пред която през 2003 година бе погубен президентът на компанията Илия Павлов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР