Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

...
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува
Коментари Харесай

Изгубени в превода: Роми с плакати "Гешев е расист" ги разчетоха "Гешев - радост"

Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че продължава и по-късно с нови сюжети.

Би Ти Ви сподели нощес смешен репортаж за демонстрацията в София, подкрепяща Иван Гешев за поста основен прокурор.

Репортерката попита група роми защо са тук. " Срещу Гешев ", " Долу Гешев! " отговори й млад мъж нерешително. " Закона Гешев, за Гешев ", поправи го различен.. " За Гешев, да! ", поправи се първият.

Възрастен стачкуващ влезе в кадър и извади афиш с надпис: " Гешев е расист ". " Знаете ли какво написа тук? ", го попита репортерката.

" Да, Гешев - наслада! " разчете ромът и раздаде на близките от същите плакатчета.

Камерата сподели шествие на роми с въпросните плакати и други, на които написа: " Адвокат Величков - основен прокурор ". Велислав Величков е измежду уредниците на митинга против Гешев от самодейността " Правосъдие за всеки ".

И други симпатизанти на Гешев се оказаха неподготвени на митинга в негова отбрана. Би Ти Ви сподели групи младежи - към момента възпитаници, в случай че се съди по невръстния им тип. На въпросите какво вършат на митинга те отговаряли: " Подкрепяме някакво министърче ".

По същото време уеб сайтът " За Перник " осведоми, че рейсове с роми потеглят за София в отбрана на Гешев. " Част от ромите не знаеха какъв е мотивът рейсовете да потеглят за София, само че

споделиха, че плащали по 50 лв.. Едните смятаха, че отиват на митинг " против Тец-о ",

само че други знаеха, че отиват в столицата на митинг в отбрана на кандидатурата на Иван Гешев ", гласеше информацията.

Ситуацията подсети " спонтанния " митинг през юни 2013 година на ромите в Раднево, които скандираха " Исками си Пеев, щото той ше ни поддържа " във връзка оставката на Делян Пеевски от директорския пост в ДАНС.

По подигравка на ориста отново за вчерашния кондензиран откъм събития ден в Административния съд – София-област, беше планувано делото против решението на Комисията за отбрана от дискриминация

за изявлението на Гешев, че " и ромите вършат по този начин ".

То се води по тъжба на ромския деятел Христо Николов.

Поводът са думите на прокурора в изявление по Българска национална телевизия по адрес на подсъдимия за рушвет Петко Дюлгеров, който се отхвърли от първичните си показания: " Единствено, което не можеше да се планува, беше ясно, че той ще каже, че това не е правилно, в досъдебното произвеждане, по този начин вършат всички подсъдими, по този начин вършат и ромите, в това число по делата. Това е всеобщо ", съобщи Гешев.

В началото на юли комисията остави без почитание жалбата на Николов с аргумента, че зам.-главният прокурор упражнил гражданското си право на мнение и говорел в общ подтекст. Николов разгласи, че е завел искова молба за клюка и ще търси правата си в съда. " Почувствах се персонално обиден от тези думи на лицето Иван Стоименов Гешев, изречени в качеството му на заместител основен прокурор, защото съдържат обидни и оскърбителен изказвания във връзка с всички роми в Република България ", написа в исковата молба.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (75)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР