Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

...
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува
Коментари Харесай

Предозиране: В днешно време няма такива мъже като Цветанов - джентълмени и коректни

Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че продължава и по-късно с нови сюжети. Цветан Цветанов подаде оставка и напусна ГЕРБ след диалог с премиера Бойко Борисов, а един от най-близките му другари - Веселин Маринов, разяснява тематиката в ефира на Дарик радио.

" Знам, че той към този момент не е това, което беше до през вчерашния ден. И новината пристигна като гръм от ясно небе за мен и всички мои близки. Последно се видяхме с него на няколко предизборни концерта, на които бяхме поканени от техните общини, където има такива. Чухме се, поздравих го за успеха и това е времето, в което през последно съм бил с него ", описа Веселин Маринов за последния си диалог с Цветанов.

" Изобщо не е ставало дума за това какво може да се случи, всички заобикалят да приказват с него за политика в нашия другарски кръг. Аз в никакъв случай не съм го натоварвал с политически тематики и въпроси. Говорим само и единствено за спорт, за фамилиите ни и за неща от персоналния свят. За мен пристигна като гръм от ясно небе. Даже за миг стопирах с автомобила. Помислих си първо какъв брой мръсно нещо е политиката, че надали има нещо, което е по-некоректно в този свят с изключение на политиката ", разяснява Маринов.

" Той се научи на удари, на неучтивост, научи се на доста работа. Той има зад тила си доста хора в цялата страна, които знаят какъв брой работи, какъв брой е първокласен и почтен човек. Знам, че ще бъде за него доста тежък удар, тъй като това е удар по достолепието му и по неговия морал. Вътрешно ще го изживее доста мъчно, само че мисля, че няма да го покаже пред другите, тъй като е неповторим човек ", показа музикантът.

" Бих желал да ми вдигне телефона. Не ми го подвига. За да му кажа да знае, че фамилията му е най-важното нещо. Ударът е доста тежък, само че за него е по-добре, уверен съм в това поради фамилията му и времето, което ще отдели на здравето си ", сподели още той.

" Той има толкоз огромен насъбран опит през тези 15 години в политиката и каквото и да прави знам, че ще го направи както би трябвало. Не желая да приказвам, това е неговият път. Но такива качествени хора няма да останат незабелязани ", уверен е Веселин Маринов.

По думите му, преди всичко за Цветанов е моралът и отношението към фамилията, които са издигнати на фундамент.

" В днешно време няма такива мъже – джентълмени и правилни. Никога не не помни приятелите, с които поддържа връзка. Останали са няколко, с които фамилно се срещаме и гледаме в действителност никой да не го занимава с неговите проблеми, тъй като те не са дребни. Аз виждам когато имам опция да го занимавам единствено с такива неща, когато се събират другари няма съсредоточена тематика ", изясни Маринов.

Той описа, че с Цветанов се познават от 20 години и се опознали до момента в който правили кросове в парка. Запознали се около ангажимент на Маринов, който трябвало да отиде до Столична община, с цел да вземе позволение за камиони, които да оставят техника в НДК преди негов концерт. Такива разрешителни по това време се издавали единствено от от зам.-кмета по сигурността, а по това време на поста е Цветанов.

" Оказа се, че ние всяка заран сме в парка, само че с тези шапки и екипи не се разпознаваме. Така станахме близки, тъй като тичахме дружно и имахме общи ползи. Вече по-рядко се засичаме, а и той тича в Борисовата градина. Там си е привикнал от младо момче, когато е бил ", описа Маринов.

" Той не приказва в никакъв случай за работа, изключително когато беше първоначално като министър когато откри " Килърите " и разкри отвличанията. Бяха доста страшни години, той оставаше в кабинета си до късно. Беше доста кахърен, виждах го по какъв начин искаше да промени света към по-добро незабавно и да има правдивост. Много пъти съм му казвал, че това е единствено работата му и когато излезе от там да не ощетява фамилията и околните си ", спомни си музикантът.

" Много бързо се не помни всичко. Той просто се бореше за правдивост. Този свят е ужасно леден, аморален и неприятен. Не е като оня свят от моето детство. Той не може да го промени, само че просто искаше да спечелва справедливостта ", уверен е той.

" Когато го виждах по какъв начин се тормози от тези първи моменти, изключително с отвличанията, Само за 2-3 месеца той ги прекъсна. Как другите нищо не направиха? Но тези неща не се помнят, в медиите се подчертава върху прозаичното ", счита още Маринов.

Веселин Маринов добави и че, когато Цветанов си вдигне телефона, ще му каже да изчезне за една седмица и да разбере, че всичко това се е случило за негово положително.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР