Вануату, архипелажна държава в югозападната част на Тихия океан, евакуира

...
Вануату, архипелажна държава в югозападната част на Тихия океан, евакуира
Коментари Харесай

Вануату евакуира остров с 11 000 жители заради вулканична активност

Вануату, архипелажна страна в югозападната част на Тихия океан, изтегля цялостен остров с 11 хиляди поданици за повторно за по-малко от година поради вулканична интензивност, заяви ДПА, като се базира на държавен източник.
 
Правителството на Вануату още веднъж вкара изключително състояние предишния месец и подреди всеобща евакуация на остров Амбае, където се намира вулканът Манаро.

 
Джеси Бенджамин, общоприет шеф в министерството на климатичните промени и естествените бедствия, съобщи, че жителите на Амбае са били евакуирани на прилежащите острови Маево и Еспирито Санто. " Вече няма хора на Амбае ", сподели Бенджамин, представен в днешния брой на в. " Вануату дейли пост ".
 
Стотици локални поданици предпочели да изоставен острова непринудено, а евакуирането на останалите било проведено от полицията и избавителните служби.

 
Много хора се бяха върнали по домовете си на Амбае при започване на годината, само че вулканичната интензивност се възобнови през март. Изхвърляната от вулкана пепел през юли е била толкоз гъста, че е закривала слънцето, а в някои региони на острова са паднали киселинни дъждове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР