Външното оценяване за седмокласниците и десетокласниците ще е в различни

...
Външното оценяване за седмокласниците и десетокласниците ще е в различни
Коментари Харесай

МОН определи датите за матурите догодина

Външното оценяване за седмокласниците и десетокласниците ще е в разнообразни дни. Изпитът по БЕЛ за 7 клас ще е на 17 юни, а по математика на 19 юни. Резултатите би трябвало да бъдат оповестени до 1 юли, разгласи през вчерашния ден на брифинг просветния министър проф. Галин Цоков. 
На 17 и 20 май е планувано да се проведат наложителната матура по БЕЛ и вторият изпит по профилиращ предмет или за специалност. 
И през идната образователна година учениците ще имат пет продължителни почивки с изключение на лятната почивка. От 1 до 5 ноември 2023 година през есента, от 23 декември до 2 януари около Коледа и Нова година. Междусрочната почивка ще е от 3 до 5 февруари. Пролетната почивка от 1 до 11 клас ще е девет дни - от 30 март до 7 април, в това число. А дванадесетокласниците ще почиват от 5 до 7 април.
От МОН са създали оценка на завършилите тази година изпити. Стигнахме до извода, че външното оценяване през идната образователна година ще бъде разграничено като дни във връзка с Националното външно оценяване след 7 и 10 клас, съобщи Цоков. Според него това ще разреши на оценителите да се съсредоточат върху инспекцията на работите на учениците след седми клас. По думите му изместването със седмица на изпитите след седми клас ще даде повече образователно време учениците да се приготвят.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР